Deltacom klanten aan het woord: Lengkeek

“Uitstekende samenwerking tussen afdeling systeembeheer Lengkeek en het team van Deltacom”

Lengkeek Laarman & De Hosson – samengevat onder de naam Lengkeek – richt zich op expertises, taxaties, risico-inspecties en bouwkundige opnames. Het huidige bedrijf ontstond in 1983 uit een fusie. De bedrijven Lengkeek en Laarman hadden reeds een lange historie, die teruggaat tot de jaren 1918 en 1920. Lengkeek heeft een toppositie in hun branche. Er wordt gewerkt vanuit Amsterdam, Rotterdam, Zwolle en Eindhoven met in totaal een 150-tal medewerkers.

Overstap naar de Cloud

De eerste contacten met Deltacom ontstonden in 2014 na een aanbeveling door een gemeenschappelijke relatie. De servers van twee Lengkeek-vestigingen waren aan vervanging toe en er werd een afweging gemaakt tussen intern investeren of extern uitbesteden. Daarbij werd niet over één nacht ijs gegaan; er werden gesprekken gevoerd met meerdere aanbieders en er werden een aantal proof of concepts gestart. Uiteindelijk koos Lengkeek voor Deltacom en Deltacom-Cloud.nl. “Niet alleen luisterde Deltacom goed naar onze vraag en behoeften, maar men stelde ook de juiste vragen. Hierdoor ontstond meer bewustwording, waardoor wij gedegen keuzes konden maken.”

Beveiliging perfect geregeld

“Wij hebben hoge eisen op het gebied van beveiliging, flexibiliteit en continuïteit. Deltacom voldoet hier perfect aan. Niet voor niets is het bedrijf op het gebied van databeveiliging gecertificeerd en er is veel kennis aanwezig. Een pluspunt bij Deltacom is ook dat men continu bezig is met het thema beveiliging. En dat is in deze tijd noodzakelijk, want de ontwikkelingen staan beslist niet stil”, zo verwoordt Marcel Koogje, IT- en systeembeheerder bij Lengkeek.

Testomgeving voor nieuwe ontwikkelingen

“Een goed voorbeeld van de positieve samenwerking is het onderzoek dat we doen naar spraakherkenning. Om een goed overwogen keuze te maken, wilden we de opties eerst met Deltacom testen. Met hun advies en ondersteuning hebben we nu een prima testomgeving gerealiseerd.”

Scannen en printen

In samenwerking met Deltacom en Toshiba TEC Nederland hebben we een project opgezet om uit te vinden welke scanoptie het beste werkt voor onze organisatie. We scannen nu naar AFAS via Toshiba MFP-systemen. Voor het printen maken we gebruik van de Print-as-a-Service (PAAS) oplossing van Deltacom. We betalen per gebruiker, per maand. Dat scheelt flink in de printkosten.”

Uitstekende samenwerking

Lengkeek is een goed voorbeeld van een soepel lopende samenwerking tussen hun afdeling systeembeheer en Deltacom. “Deze samenwerking loopt perfect, in één woord fantastisch. Doordat het zwaartepunt van de kantoorautomatisering verplaatst is naar het datacenter en ook het beheer hiervan door Deltacom wordt gedaan, hebben wij meer tijd voor andere zaken. Als systeembeheerder krijg je onder meer te maken met tal van updates vanuit Microsoft. Deze worden nu door Deltacom uitgevoerd, nadat ze uitvoerig zijn getest. Hierdoor weten we bij Lengkeek goed wanneer een update niet moet worden gedaan, bijvoorbeeld omdat dit problemen oplevert voor ons mailverkeer. Deltacom monitort ook onze servers en zorgt indien nodig voor tijdige opschaling. Hierdoor hebben we nooit performance problemen.”

Bekijk hier de voorbeeldcase van Lengkeek als PDF-bestand

Helpdesk: 0167-542254
Open van 08:30-12:30u en 13:30-17:00u (elke werkdag)

Download TeamViewer

Via praktische voorbeeldcases worden onze producten en diensten uitgelegd.

Naar de Deltacom Voorbeeldcases

Deltacom Blog

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Deltacom Producten & Diensten

Deltacom-Cloud.nl

Uw werkplek via het internet

Deltacom 100%

100% ontzorging systeembeheer

Printers en Multifunctionals

Effectieve printoplossingen

Wilt u kennis maken met ons team?

Graag stellen wij onze teamleden persoonlijk aan u voor.