STEENBERGEN – Onlangs maakten wij melding van het inhuren van de beste Ethische hackers van Nederland om onze systemen onder de loep te nemen. Met als doel om onze clouddiensten uitgebreid te testen. Het team van hackers is inmiddels gestart met de eerste reeks van de zogeheten ‘Pen-tests’, penetratie testen die steeds moeten aantonen dat Deltacom optimaal beveiligd is tegen aanvallen van buitenaf.

Optimale beveiliging

“Onze klanten – zowel de wat kleinere als de grote organisaties met een fors aantal werkplekken – moeten er op kunnen vertrouwen dat hun data in onze Cloud optimaal beveiligd is. Onbevoegden mogen hier nooit bij kunnen komen, niet van buitenaf, maar ook niet van binnenuit. Hiertoe hebben wij een zeer groot aantal maatregelen getroffen en zijn we niet voor niets ISO27001 gecertificeerd”, aldus Deltacom-directeur Rutger de Nooij.

Altijd een stapje verder

“We gaan daarbij een stapje verder door onze beveiliging te laten testen door een van de beste bedrijven op dit gebied. En hoewel we uit ervaring weten dat onze beveiliging uitstekend is, blijft het spannend. We zijn alert en onze monitoring krijgt extra aandacht. Tot op heden hebben ze geen zwakke plekken kunnen ontdekken. Maar we zijn heel benieuwd naar de eindresultaten.”