Ondernemers concurreren met elkaar om klanten en omzet. Vaak is het ‘wij’ tegen ‘hen’, maar is het ook mogelijk om elkaar juist verder te helpen? De samenwerking tussen Deltacom met Avelco ICT diensten bewijst dat dit zeer goed mogelijk is. Door het delen van kennis worden beide partijen geïnspireerd en versterkt, waardoor er een vruchtbare samenwerking is ontstaan.

Elkaar verrijken

Patrick Hendriks, commercieel directeur Deltacom is enthousiast: “Als overtuigd netwerker vind ik het van levensbelang om te investeren in bestaande en nieuwe relaties. Zonder anderen zijn de overlevingskansen van een bedrijf immers nihil. Wanneer ik het heb over ‘anderen’ denk ik in eerste instantie aan klanten en partners, maar ook samenwerking met concurrerende bedrijven biedt vele kansen. Het begint bij de juiste mindset: niet ‘wij tegen hen’, maar elkaar verder helpen en verrijken!”

Klik en vele raakvlakken

“Antonio en Ingrid Velings van Avelco ICT Diensten uit Veldhoven – net als wij een regionale speler in de markt op het gebied van ICT-diensten – heb ik tijdens een netwerkbijeenkomst leren kennen. De klik was er vrijwel meteen en al snel bemerkten we dat er vele raakvlakken zijn. Niet alleen op het gebied van ICT, maar ook de manier van omgang met klanten, partners en andere relaties.”

Handen ineenslaan

“De klik heeft inmiddels geresulteerd in heel wat fijne contactmomenten. Deze momenten hebben er vervolgens voor gezorgd dat het wederzijds vertrouwen dermate is gegroeid dat wij onlangs een multifunctionele printer hebben mogen leveren en plaatsen op het kantoor van Avelco. Daarnaast zijn we met elkaar in gesprek over de manieren waarop we het beste in elkaar naar boven kunnen halen en de handen ineen te slaan.”

Goed voor iedereen

Door ‘het beestje’ een andere naam te geven, is het begin van iets moois ontstaan: Geen concurrenten, maar vakbroeders en metgezellen die elkaar verder helpen en verrijken. Een mindset met alleen maar voordelen en winnaars: goed voor ons, goed voor Avelco en goed voor de klant!