STEENBERGEN – Om de beveiliging van onze clouddiensten te testen heeft Deltacom de beste Ethische hackers van Nederland ingehuurd om binnenkort zogeheten pen-tests uit te voeren.

Optimale bescherming

Van een ICT bedrijf als Deltacom – dat op hoog niveau clouddiensten aanbiedt aan tal van bedrijven en organisaties – mag worden verwacht dat haar systemen optimaal beschermd zijn tegen aanvallen van buitenaf. Het garanderen van beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en integriteit staan daarbij centraal. Om dit te controleren, wordt Deltacom nauwgezet bekeken door de certificerende instantie die het ISO27001 certificaat verstrekt. Één van de eisen daarbij is dat de beheersmaatregelen ook door derden worden getoetst.

Ware zoektocht

Omdat de informatiebeveiliging door jarenlange ervaring, diverse trainingen, seminars en continue studie bij Deltacom op een hoog niveau zit, betekende het vinden van een partij die over de juiste kennis op dit gebied beschikt een ware zoektocht. Uiteindelijk belandde Deltacom bij een team van Ethische hackers, dat ook voor De Nederlandsche Bank en Defensie werkt.

Pen-tests

De groep van top-hackers starten binnenkort met zogeheten ‘Pen-tests’, penetratie tests die de beveiliging van de clouddiensten van Deltacom op hun waarde beoordelen. Ze worden onze vaste partner op dit terrein en het team van Deltacom kijkt – hoe vreemd dat ook mag klinken – uit naar hun hack-aanvallen. Want er is groot vertrouwen in het adequaat werken van de beveiliging. En dat is niet zonder reden, tot op heden bleek deze op topniveau.