Het zal niemand ontgaan dat cyberaanvallen toenemen, zowel in frequentie als in intensiteit. Maar liefst ruim 20 procent van de bedrijven met minstens tien werkzame personen heeft afgelopen jaar te maken gehad met cyberaanvallen. Dit meldt CBS op basis van onderzoek naar ICT-gebruik van bedrijven. Bij de helft van de getroffen bedrijven leidden deze aanvallen tot kosten voor herstelwerkzaamheden, extra bescherming van ICT-systemen, maar ook kosten door omzetderving.

Zonder cyberveiligheid kunnen privacy en intellectueel eigendom in gevaar komen. In tegenstelling tot voorgaande jaren, beperken de cyberaanvallen zich niet meer tot bepaalde bedrijfstakken in het bijzonder, maar vormt ieder bedrijf tegenwoordig een interessant doelwit. Reden temeer om toch nog eens kritisch te kijken naar úw preventiemaatregelen!

Tips tegen cybercrime

Tip 1: Creëer bewustwording bij uw medewerkers

U staat er misschien niet bij stil, maar de grootste bron van datalekken komt niet van buitenaf. Vaak zijn het uw eigen werknemers die, onbewust en zonder slechte intenties, cybercrime mogelijk maken door klikgedrag op dubieuze onbekende links of het laten slingeren van usb sticks, laptops, mobiele telefoons, etc. Zorg voor bewustwording bij uw medewerkers, bespreek de risico’s en spreek heldere spelregels af, bijvoorbeeld over het gebruik van wachtwoorden.

Tip 2: Gebruik antivirussoftware en firewall essentieel

Het gebruik van zowel antivirussoftware als van een firewall zijn voor de cyberbeveiliging van uw bedrijf een absolute must. Dit geldt niet alleen voor grote ondernemingen, ook kleine bedrijven worden steeds vaker slachtoffer van kwaadaardige software die het computersysteem verstoort.

Tip 3: Installeer direct updates van softwarefabrikanten

Een software update is niet alleen bedoeld om de software beter te laten werken, maar vooral om lekken te dichten. Installeer deze updates dus direct op alle computers binnen uw netwerk. Zo beschermt u uw systemen tegen nieuwe malware die zich richt op bekende lekken.

 Gouden tip: Maak gebruik van een flexibele clouddienst

Een allesomvattende oplossing voor een optimale preventie is het gebruik van een door een ICT-specialist verzorgde Clouddienst. Uw ICT-omgeving wordt volledig beheerd door de specialist waardoor u zelf niet meer hoeft te investeren in personeel. Terwijl u verzekerd bent van een altijd optimale beveiliging, kunt u overal ter wereld vanaf iedere willekeurige werkplek werken, zoals u dat op kantoor ook zou doen. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over virussen en het verlies van bestanden. U profiteert van de hoogwaardige kennis en ervaring van de specialist, waardoor u zich volledig kunt richten op uw eigen core-business.

Wilt u meer weten over cyberveiligheid?

Ook voor uw organisatie kijken wij graag en geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een optimale bescherming tegen cybercrime. Neem voor het maken van afspraak contact met ons op: T: 0167-542254 of E: info@deltacom.nl