De 20-jarige Sjoerd van Duijn is nog best jong als hij besluit dat zijn toekomst in de ICT zal liggen. En tijdens zijn opleiding ICT-medewerker merkt hij dat de goede keuze is gemaakt. “Ik kreeg er steeds meer plezier in”. Tijdens een stage in 2015 leert hij Deltacom kennen. De ICT-er in spe vindt het een fijn bedrijf, waar hij veel kan leren van deskundige én prettige collega’s. Hij vraagt of Deltacom in 2016 opnieuw zijn stagebedrijf mag zijn en vervolgens gaat hij er tijdens de zomervakantie ook aan de slag. In maart 2018 werd Sjoerd een vast lid van het Deltacom-team en trad er in dienst.

“ICT is enorm boeiend en als ik het eerlijk zeg ook wel verslavend. Het inrichten van servers, het regelen van betrouwbare back-ups, netwerken en databeveiliging, dat alles is fantastisch om te doen. De ontwikkelingen in ICT gaan heel snel en je leert continu nieuwe dingen. Dat leren houdt dus nooit op en dat trekt me. Ook is het heel plezierig om in zo’n ervaren team te werken. Ik heb fijne collega’s, die me – wanneer ik behoefte heb aan ruggenspraak – altijd snel op weg helpen”.

Oplossingen vinden voor problemen

“Het allerleukste vind ik het contact met onze klanten. Mijn plek op de helpdesk is daar bij uitstek geschikt voor. Je komt tal van problemen tegen en het geeft een kick om daar een oplossing voor te hebben. Het geeft ook echt voldoening, wanneer je een klant uit de brand helpt. De positieve reacties die je dan krijgt stimuleren enorm. Overigens worden veel zaken al opgelost voor onze klanten daar erg in hebben. Wij monitoren via grote signaalschermen hun systemen en zien wanneer zaken niet gaan zoals dat zou moeten”.

Fysiek bezig zijn via Airsoft

Na het werk vindt Sjoerd ontspanning in het gamen. Niet alleen online, maar ook live. Hij heeft ‘Airsoft’ ontdekt. In verenigingsverband speelt hij met andere deelnemers een militair spel. Zo staat een bezoek naar Frankrijk op het programma, waar dit spel in een fort wordt gespeeld. En tweemaal per maand wordt het spel op een andere locatie beoefend. “Je bent dan heerlijk een dag lang met teamgenoten heel fysiek bezig. Goed voor de conditie en ook heel enerverend”, vindt Sjoerd. Daarnaast mag hij graag Formule 1 kijken. Deze zomer ook live, want dan bezoekt hij de race in Spa-Francorchamps.