De vele veranderingen waaraan het accountantsvak onderhevig is, maakt dat er behoorlijk wat van de hedendaagse accountant gevraagd wordt. De accountant anno nu beperkt zich niet tot het inkloppen van cijfertjes, maar speelt meer dan ooit een voorname rol in het geven van (strategisch) advies aan de klant.

Deze opwaardering van de functie, maakt dat er meer ruimte in de agenda van de accountant vrijgemaakt zal moeten worden om bij de klant aanwezig te kunnen zijn om daadwerkelijk een relatie op te kunnen bouwen. “Dit is alleen mogelijk wanneer we andere essentiële aspecten vol vertrouwen kunnen overlaten aan de specialist”, zegt Koen Doomen van Doomen & Quist uit Oud Gastel.

Volledig focus op ons specialisme

“Door de mooie groei die het bedrijf heeft ondergaan, moest er begin 2017 een afweging worden gemaakt: òf investeren in ICT òf ICT af te zullen gaan nemen in de vorm van een cloudoplossing.  Op basis van positieve ervaringen van relaties kozen wij voor het laatste in de vorm van Deltacom-Cloud.nl. Onze specifieke wensen en eisen zijn direct vertaald naar op maat gemaakte oplossingen, waardoor wij op ICT-gebied volledig worden ontzorgd. Deze samenwerking versterkt ons in het vertrouwen dat onze data en software in een veilige omgeving wordt aangeboden en dat wij in Deltacom een uitstekende partner en specialist hebben gevonden. Wij worden op ICT-gebied volledig ontzorgd en kunnen ons hierdoor volledig focussen op ons specialisme en onze steeds proactiever geworden rol.”

Cloudoplossing voor flexibiliteit

“In onze branche moet de accountant het niet zo zeer hebben van de prijsconcurrentie maar juist van kwaliteit en flexibiliteit. Door de cloudoplossingen van Deltacom profiteren wij optimaal van locatieonafhankelijke toegangsmogelijkheden, waardoor onze flexibiliteit enorm is toegenomen.”

Optimale ontzorging systeembeheer

“Ook op het gebied van kantoorautomatisering worden wij volledig ontzorgd. Het deskundige systeembeheer door de professionals van Deltacom, maakt het voor ons mogelijk dagelijks probleemloos met onze systemen te werken. Storingen aan het netwerk, die zorgen voor tijdverlies en onderbrekingen, behoren voorgoed tot het verleden en ook de back-up van onze data is goed geregeld.”

Perfecte informatiebeveiliging

“Accountants werken met veelal privacygevoelige gegevens. Dat maakt dat wij voortdurend op de hoogte moeten blijven van de actuele wet- en regelgeving op dit gebied en ons beleid hierop dienen aan te passen. Een hele kluif om dit op zorgvuldige wijze te doen. Met hun ISO 27001- en NEN 7510 certificering is Deltacom altijd op de hoogte van de actuele stand van zaken. Hierdoor bezorgt Deltacom ons een perfecte informatiebeveiliging en voldoen wij ook op dit essentiële gebied aan alle eisen.”

Installatie branchespecifieke software

“Voordat onze branchespecifieke software daadwerkelijk werd geïmplementeerd, zijn achter de schermen onze volledige werkplekken eerst uitgebreid door Deltacom getest. Pas toen alles 100% werkend was is er, zonder dat het systeem moest worden stilgelegd, overgegaan tot migratie.”

Specialist voor accountants

Voor ieder type bedrijf, maar zeker voor accountants, bieden de ICT-oplossingen van Deltacom vele voordelen. Bent u accountant en wilt u de vele mogelijkheden op dit gebied vrijblijvend met ons bekijken?  Neem dan contact op met Rutger de Nooij, T: 06 42 29 47 46, E: rutger@deltacom.nl of Patrick Hendriks, T: 06 51 56 69 89, E: patrick@deltacom.nl