Onlangs hield brandweer Steenbergen een oefening in en rond het bedrijfspand van Deltacom. Onder leiding van bevelvoerder Niek Wagemakers kwam het brandweerteam in actie en was het prachtig om te zien hoe soepel en efficiënt het ervaren corps opereerde. De oefening bleek voor ons bedrijf ook bijzonder leerzaam. Het is belangrijk om zaken waarmee je bij een calamiteit wordt geconfronteerd vooraf goed onder de loep te nemen.

Calamiteitenplan

De oefening met de brandweer bewees het nut van het hebben van een calamiteitenplan. Het hebben en doornemen van zo’n plan adviseren wij elke organisatie. Voorbeelden van vragen die u zichzelf kunt afstellen zijn:

  • Wat zijn de gevolgen en oplossingen wanneer uw internetverbinding uitvalt?
  • Is onze serverruimte brandwerend en welke problemen kunnen bij en na een brand optreden?
  • Is er een goede back-up van al onze kostbare data?
  • Hoe handelen we als er een datalek is ontstaan?

Deskundig partner

Uiteraard is Deltacom ook op het terrein van preventie en ICT-advies bij het opstellen van een calamiteitenplan een deskundig partner die zorgt dat u op dit gebied in control bent en blijft. Neem hierover gerust vrijblijvend contact met ons op.

Verrassing

Overigens bleek bij Deltacom alles goed geregeld. Wel werden we net als de brandweer verrast tijdens de oefening: de bluswateraansluiting in de Kaaistraat – de belangrijkste winkelstraat van Steenbergen – bleek namelijk onder een parkeerplaats te liggen.