Deltacom Blog

Kent u ook die pakkende slogan van dat autoschadebedrijf?

Laatst zagen we een auto rijden van onze gewaarde klant Autoschadeteam van Gils. Op deze auto stond de slogan “Jammer dat ons werk onzichtbaar is”. We zeiden tegen elkaar: “Dat is nu precies ook zo bij onze dienstverlening volgens het Deltacom 100% principe”. Ook onze klanten zien niets van het merendeel van onze werkzaamheden. En dat is nu juist onze kracht.

Bij het systeembeheerabonnement Deltacom 100% werken we geheel volgens ons motto: Before you know IT. We monitoren de systemen van onze klanten die dit contract met ons hebben afgesloten. Via gespecialiseerde software houden wij hun gehele ICT-omgeving op afstand in de gaten. Het technisch team van Deltacom ziet eventuele veroorzakers van storingen aan de servers direct op hun beeldscherm en krijgt hiervan melding. Preventief zorgen wij vervolgens voor oplossingen, voordat eventuele storingen kunnen plaatsvinden.

Meten is weten

Ons monitoringsysteem controleert nauwlettend de schijfruimtes, de services, de conditie van de harddisks, het antivirus systeem, het patchmanagement en de back-ups. Ook zien we toe op het aantal mislukte logins en grijpen in wanneer we denken dat hackers aan het werk zijn. Allemaal zaken die onze klanten niet zien. Soms wel jammer, maar we zijn vooral blij dat de klant geen problemen ervaart. 

Extra voordelen systeembeheerabonnement

Naast monitoring en het preventief oplossen van problemen, biedt het systeembeheerabonnement Deltacom 100% nog meer voordelen:

 • We bieden altijd de nieuwste antivirus oplossing
 • We gebruiken de nieuwste technieken om ransomware tegen te gaan
 • Bij het bekend worden van nieuwe lekken in het systeem worden deze snel bij alle Deltacom 100% relaties gedicht
 • Binnenkort komt een speciaal telefoonnummer in gebruik. Via dit nummer worden onze Deltacom 100% relaties die de Helpdesk bellen tussen 8:00 en 20:00 uur vooraan in de wachtrij geplaatst. Dat betekent dat zij nog sneller advies of hulp krijgen bij storingen
 • Deltacom 100% relaties betalen geen arbeidsloon bij werkzaamheden van ons technisch team
 • Alle werkzaamheden worden uitgevoerd onder ISO 27001-2013 normering


Voorkomen beter dan genezen
Deltacom werkt volgens het principe ‘voorkomen is beter dan genezen’. Wij hebben de kennis en techniek om ICT problemen veelal te signaleren voordat er werkelijk problemen ontstaan. Hierdoor wordt enorm bespaard op kosten, ongemak en ergernis. Veel draait vandaag-de-dag om en dankzij ICT-techniek. Het is daarom van belang dat deze zo probleemloos mogelijk functioneert. Met Deltacom 100% kunnen wij hier optimaal voor zorgen. Wenst u advies over wat Deltacom voor uw organisatie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.
   

Over Patrick Hendriks, Deltacom

"Als commercieel directeur van Deltacom ben ik dagelijks in de weer met het vertalen van uitdagingen van bestaande en nieuwe klanten naar werkbare en betaalbare oplossingen. Deltacom is een kantoorautomatiseringsbedrijf dat bestaat uit een hecht team van professionals die allemaal werken vanuit dezelfde instelling: we staan voor volledige ontzorging van onze klanten. Daarbij gaan we een hechte samenwerking aan en werken we aan een langdurige relatie.  Wanneer u onze klant bent, zijn uw ICT-problemen onze problemen. Die lossen we – Before You Know IT – voor u op. Snel, efficiënt, kostenbewust en vaak voor u er erg in hebt. Vanuit onze passie en deskundigheid regelen wij alles rond uw kantoorautomatisering. We komen daarbij met oplossingen die het beste bij u en uw organisatie passen. Dat doen we sinds 1998."

Patrick Hendriks, commercieel directeur
06 51 56 69 89, 
patrick@deltacom.nl

De 5 Apps die wij het vaakst adviseren bij onze klanten

Steeds meer klanten en relaties van ons zijn niet langer gebonden aan hun werkplek op kantoor. De huidige techniek zorgt ervoor dat werken vanaf andere locaties goed mogelijk is. Zeker wanneer in de Cloud wordt gewerkt, maar ook onderweg via laptop, tablet of smartphone. We ontvangen in dit kader vrijwel dagelijks vragen om advies in dergelijke situaties. Dat bracht ons op het idee om onze systeembeheerders en specialisten bij de helpdesk eens te vragen naar de apps die zij het vaakst adviseren. We noemen er vijf die hun nut ruimschoots bewijzen. 

1. Google Keep: noteer wat u denkt, waar u ook bent

De app Google Keep is een enorm handige tool om uw ideeën, actiepunten en gedachten op te slaan. U voegt in een paar klikken notities toe en maakt heel snel lijstjes aan. En dat zowel geschreven, gesproken of opgeslagen als een foto. Vervolgens kunt u eenvoudig herinneringen instellen, zowel locatie- als tijdgebonden. Dus als u morgen om 11.00 uur iets moet doen of als u bij een specifieke klant op locatie iets niet moet vergeten: Google Keep helpt u het herinneren. Daarnaast deelt u uw notities eenvoudig met vrienden of familie en is de app zo opgemaakt en ingericht dat u snel zoekt, filtert en vindt. 

Meer informatie over de app: google.com/keep. De App is gratis beschikbaar voor iOS (Google Keep in de App Store) en Android (Google Keep in de Google Play Store).

2. SafeinCloud: veilig wachtwoorden opslaan

In een vorig blogartikel over apps schreven wij al over een wachtwoord manager als waardevolle app. De app SafeinCloud is een wachtwoordmanager die nog veiliger en gebruiksvriendelijker is. Uw wachtwoorden en overige gevoelige informatie worden veilig opgeslagen in een versleutelde database. Al uw wachtwoorden kunt u vervolgens eenvoudig oproepen op uw telefoon, tablet én computers. Vanuit de versleutelde cloud-database worden uw gegevens automatisch gesynchroniseerd, zodat u altijd en overal de meest recente toevoegingen ter beschikking heeft. 

Meer informatie over de app: safe-in-cloud.com. De App is gratis beschikbaar voor iOS (SafeinCloud in de App Store), Android (SafeinCloud in de Google Play Store), Windows (SafeinCloud voor Windows) en Mac (SafeinCloud voor Mac). 

3. Filebrowser: Toegang tot uw PC-bestanden op smartphone of tablet

De app filebrowser maakt het mogelijk om op uw smartphone of tablet verbinding te maken met uw zakelijke server, waardoor u eenvoudig toegang krijgt tot de bestanden die u normaliter alleen kunt bekijken op uw PC. Binnen de app kunt u daarna bestanden inzien en delen. Van het streamen van video’s en muziek tot het bekijken van word-documenten en PDF-bestanden: Filebrowser faciliteert het allemaal.   

Meer informatie over de app: stratospherix.com/products/filebrowser. De App kost € 5,99 en is beschikbaar voor iOS (Filebrowser in de App Store). 

4. Wifi Analyzer: verbeter uw WiFi-netwerk

In drukke gebieden en verzamelgebouwen zijn tegenwoordig veel wifi-netwerken te vinden. Vaak gebruiken deze netwerken hetzelfde kanaal, waardoor de sterkte en snelheid van uw wifi-verbinding afneemt. Wifi analyzer helpt u hiertegen. De app analyseert de verbindingen in de buurt en adviseert u vervolgens het beste kanaal voor uw wifi-netwerk, waarna u dit kanaal kunt in (laten) stellen via uw router. 

Meer informatie over de app: a.farproc.com/wifi-analyzer en androidplanet.nl/tips/wifi-verbeteren-wifi-analyser. De App is gratis beschikbaar voor Android (WiFi analyzer in de Google Play Store). 

5. Vingerafdruk scanner: veiliger dan wachtwoorden en codes

Een vingerafdruk scanner is geen app, maar hebben wij in deze lijst toegevoegd omdat wij het gebruik van vingerafdruk op smartphones sterk adviseren. Een vingerprint scanner zorgt ervoor dat alleen u – door middel van het scannen van uw vingerafdruk – toegang heeft tot uw smartphone en/of specifieke apps. Waar uw codes en wachtwoorden eenvoudig afgekeken kunnen worden door mensen met slechte bedoelingen, is dat bij de vingerafdruk scanner onmogelijk.

Als u reeds een smartphone heeft met een vingerafdruk scanner (bijvoorbeeld de recente iPhones), adviseren wij u om de scanner zoveel mogelijk in te stellen als methode voor toegang. Als u nog geen smartphone heeft met vingerafdruk scanner, is ons advies om hierop te letten bij de aankoop van uw toekomstige toestel. 

Alarm: een computercrash! Hebben we een goede back-up?

10.28 uur. Onze helpdesk ontvangt een alarmerend telefoontje van een bedrijf uit de regio. “We zitten flink in de nesten. De server is gecrasht. Kunnen jullie ons helpen?” Gelukkig hadden we een collega in de buurt. Hij keerde juist terug van een klantbezoek en was dus snel ter plaatse. Met een paar harddisks was het probleem technisch snel verholpen. Nu alleen de back-up nog terugzetten.  

En daarmee kwam het grootste probleem. Het betreffende bedrijf bleek niet te beschikken over een recente back-up. De laatst gemaakte back-up was twee maanden oud. Een geluk was nog wel dat deze op de juiste manier was gemaakt. Want ook dat komen wij helaas in de praktijk tegen: back-ups die keurig dagelijks worden gemaakt, maar niet op de juiste manier.

Onze nieuwe klant zat hoe dan ook met de handen in het haar, want twee maanden werk was niet meer terug te halen. Het had echter nog veel erger kunnen zijn. Nadat men bekomen was van de klap kregen we de vraag hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen. We schetsten de mogelijkheden:

Optie 1: offline back-up op harde schijf

De eerste optie is een procedure waarbij dagelijks een back-up wordt gemaakt van alle data, inclusief de geïnstalleerde software. Deze back-up kan gemaakt worden op een externe harde schijf. Hier zijn wel een aantal aandachtspunten bij. Ten eerste de beschikbare ruimte op de schijf: als u van alle data een back-up maakt, kan deze schijf snel vollopen. Ook is het van belang dat de harde schijf frequent gecontroleerd wordt of deze nog naar behoren werkt. Daarnaast adviseren wij om de back-up op een brandveilige of externe locatie te huisvesten, zodat u bij een eventuele brand geen data verliest.    

Optie 2: het systeembeheercontract

Een tweede en betere optie is het afsluiten van een systeembeheercontract bij uw ICT-partner. Daarbij wordt niet alleen een goede (online) back-up voorziening gerealiseerd, maar loopt de betreffende communicatie over back-ups altijd via de systeembeheerder. Deze zorgt ervoor dat er goede controle is op de back-up, maar ook dat alle nieuw geïnstalleerde software op de juiste manier wordt meegenomen. Uw systeembeheerder zorgt daarbij voor de juiste instellingen, zodat de back-up niet te snel volloopt.

Optie 3: werken in de Cloud

Een derde optie is het werken in de Cloud. Bij deze optie wordt alle data en software opgeslagen in een uiterst goed beveiligd datacenter. Hier wordt tevens een optimale back-up gerealiseerd zodat u altijd zonder zorgen door kunt blijven werken. Het datacenter is daarbij optimaal ingericht tegen stroomuitval, inbraak of brand. U komt dus nooit voor verrassingen te staan.

Onze nieuwe klant koos voor optie 2, waarbij wij het systeembeheer mochten overnemen. Dat betekent dat ons technisch team de zaken continu monitort, inclusief de back-up. Een prima oplossing waarbij de zaken geregeld zijn. Voor de toekomst wordt optie 3 in het achterhoofd gehouden. Die optie wordt bij een investering in nieuwe hardware dan zeker in de overweging meegenomen.

Deltacom adviseert u graag en deskundig over de back-up procedures die voor uw organisatie de meest optimale is. Ons eerste advies – en dat geven we met klem – is dat u onderzoekt hoe de back-up van data nu bij u geregeld is. Een controle op de juistheid van de data en of alle data wordt meegenomen, is daarbij van groot belang.
    

Over Patrick Hendriks, Deltacom

"Als commercieel directeur van Deltacom ben ik dagelijks in de weer met het vertalen van uitdagingen van bestaande en nieuwe klanten naar werkbare en betaalbare oplossingen. Deltacom is een kantoorautomatiseringsbedrijf dat bestaat uit een hecht team van professionals die allemaal werken vanuit dezelfde instelling: we staan voor volledige ontzorging van onze klanten. Daarbij gaan we een hechte samenwerking aan en werken we aan een langdurige relatie.  Wanneer u onze klant bent, zijn uw ICT-problemen onze problemen. Die lossen we – Before You Know IT – voor u op. Snel, efficiënt, kostenbewust en vaak voor u er erg in hebt. Vanuit onze passie en deskundigheid regelen wij alles rond uw kantoorautomatisering. We komen daarbij met oplossingen die het beste bij u en uw organisatie passen. Dat doen we sinds 1998."

Patrick Hendriks, commercieel directeur
06 51 56 69 89, 
patrick@deltacom.nl

Als het kalf verdronken is, dempt men de put

Op 28 januari was het de Europese Dag van de Privacy. Een jaarlijks terugkerende dag waarin aandacht besteed wordt aan databeveiliging. Deze manier om speciale aandacht te vragen is geen overbodige. Vrijwel dagelijks worden we via de media geconfronteerd met berichten over inbraken op data. Ook in eigen praktijk is dat het geval. Zo ontvingen we deze week nog een alarmerend telefoontje van een klant. Ik ben gehackt! Hij had een sterk wachtwoord met volop tekens en cijfers dat wel. Maar noteerde het op een post-it op zijn computer…

“Ik ben gehackt!”

Onze klant was boos op de ongewenste indringer, maar vooral ook op zichzelf trouwens. “Hoe vaak ben ik niet gewaarschuwd: zorg voor een sterk, geheim wachtwoord. Wijzig dit elk kwartaal. Zorg ervoor dat je computer op auto-lock staat. Dan denk ik ja, ja, je hebt helemaal gelijk. En dan doe ik zoiets stoms. Gewoon omdat ik mijn ingewikkelde wachtwoord niet kan onthouden en geen zin heb om dat telkens op te zoeken.” 

Aan ons de vraag om te adviseren voor een veilige maar ook bruikbare oplossing. Het moest nu maar eens en voor altijd goed geregeld zijn.

Oplossing: twee factor authenticatie

Ons antwoord is “Twee Factor Authenticatie”. Klinkt moeilijk, maar is niet ingewikkeld en zorgt voor veilig inloggen. Het is een methode waarbij een wachtwoord gebruikt wordt in combinatie met een tweede factor: een zogenaamd ‘token’. Deze kan je verkrijgen via een fysiek apparaatje. Denk bijvoorbeeld aan de scanner die in combinatie met jouw bankpas en wachtwoord toegang geeft tot jouw bankrekening. De token kun je ook verkrijgen via een app op je smartphone, via een sms-bericht of door te bellen. Onze klant koos ervoor om de token te ontvangen via een app op zijn telefoon. Dat vond hijzelf het meest handig, omdat hij die altijd bij de hand heeft.

Eenvoudige implementatie en niet duur

De implementatie van een Twee Factor Authenticatie is voor een gedegen ICT-bedrijf niet ingewikkeld en de bijkomende kosten zijn niet hoog. De ontwikkeling van een goed en effectief beleid voor informatiebeveiliging heeft meer voeten in de aarde. Het vergt inzicht en betekent vooral ook een investering in tijd en energie. De put wordt echter wel definitief gedempt. Een adequate beveiliging van uw data is in deze tijd noodzakelijk. Dat blijkt telkens weer.

Over Rutger de Nooij, Deltacom

"Als directeur van Deltacom adviseer ik bestaande en nieuwe klanten over de beste ICT-oplossingen voor hun organisatie. Deltacom is een kantoorautomatiseringsbedrijf dat bestaat uit een hecht team van professionals die allemaal werken vanuit dezelfde instelling: we staan voor volledige ontzorging van onze klanten. Daarbij gaan we een hechte samenwerking aan en werken we aan een langdurige relatie. Wanneer u onze klant bent, zijn uw ICT-problemen onze problemen. Die lossen we – Before You Know IT – voor u op. Snel, efficiënt, kostenbewust en vaak voor u er erg in hebt. Vanuit onze passie en deskundigheid regelen wij alles rond uw kantoorautomatisering. We komen daarbij met oplossingen die het beste bij u en uw organisatie passen. Dat doen we sinds 1998."

Rutger de Nooij, commercieel directeur
06 42 29 47 46, rutger@deltacom.nl

De 10 ICT-Trends van 2017

Het vooraanstaande onderzoeksbureau Gartner heeft onlangs een top 10 van ICT-Trends opgesteld. Trends waarvan ze verwachten dat ze in 2017 van grote invloed op de zakelijke wereld. In bepaalde takken zullen ze zelfs voor ontwrichting zorgen. Het kennis- en informatieplatform Werktrends berichtte hierover en benadrukte het belang ervan. Ook wij geven u graag een overzicht van de 10 ICT-Trends van 2017.

Trend #1: Artificial Intelligence en Advanced Machine Learning

Voor sommigen nu al een zorgenkind waarvoor wordt gewaarschuwd, voor anderen een technologische ontwikkeling die met grote belangstelling wordt gevolgd: Artificial Intelligence (AI) – Kunstmatige Intelligentie – aangevuld met Advanced Machine learning (AML). Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat computers de mogelijkheid krijgen om zaken te begrijpen, maar ook te leren en te voorspellen. Daarbij kunnen ze zich aan aanpassen en zelfs autonoom werken. Wetenschappers verwachten dat computers op den duur intelligenter worden dan mensen; tegenstanders waarschuwen hier angstvallig voor. De overtuiging is dat systemen tot wel 30% minder fouten zullen maken dan mensen. Er zijn overigens al diverse interessante toepassingen van AI en AML. Zo worden de systemen ingezet bij webshops om te analyseren welke methoden voor de beste verkoop zorgen. Ook de financiële wereld gebruikt AI en AML voor intensieve analyses. Andere toepassingen zijn zelfrijdende auto’s en slimme digitale assistenten.

Trend #2: Intelligente Apps

De komende tien jaar zullen vrijwel alle Apps een vorm van Kunstmatige Intelligentie krijgen. We zullen de hulp in kunnen roepen van een Virtuele Persoonlijke Assistent (VPA). Dat wordt handig, want die kan uw e-mails op prioriteit sorteren en speuren naar voor u belangrijke informatie. De VPA zal ook kunnen worden ingezet om verkoop positief te ondersteunen en zo te bevorderen. Maar ook extra service bieden en daarmee de klanttevredenheid verhogen.

Er zijn al bedrijven die hier bij hun sales en marketing gebruik van maken. Gartner verwacht dat binnen twee jaar een aanzienlijk deel van de 200 grootste bedrijven Intelligente Applicaties zullen gebruiken voor big data, analysetools en het verbeteren van beleving bij klanten.

Intelligent-apps.jpg

Trend #3: Intelligente Apparatuur

De kunstmatige intelligentie zal naast in Apps meer en meer een toepassing krijgen in apparaten. Robots, drones en zelfrijdende auto’s zijn daarvan voorbeelden. Gartner verwacht dat de particuliere markt voor zelfrijdende auto’s ver ontwikkeld zal zijn. Anderen spreken van een periode van maximaal acht tot tien jaar. We kennen al apparatuur die reageert op stemcommando’s. Een verdere ontwikkeling daarbij is dat ook vragen worden beantwoord. Een ander voorbeeld is Farmbot: een open source bouwpakket dat het onderhoud van de moestuin geautomatiseerd verricht.

robots-drones-google.jpg

Trend #4: Digital Twins

Het testen van complexe prototypes, bijvoorbeeld van een straalmotor, is enorm kostbaar. Een oplossing hiervoor is het creëren van een Digital Twin. Met Digital Twins worden realistische virtuele tegenhangers van fysieke objecten bedoeld. De digital twin is feitelijk een kopie die alle eigenschappen van het origineel bevat. Hierdoor kunnen realistische simulaties plaatsvinden zonder dat er daadwerkelijk tijd en middelen moeten worden geïnvesteerd in de productie van het betreffende object. Gartner verwacht dat er over een drietal jaren veel gebruik zal worden gemaakt van Digital Twins. Voor complexe, maar ook eenvoudige objecten.

Trend #5: Blockchain technologie

Bij blockchain technologie wordt informatie massaal gecontroleerd en geverifieerd met behulp van een reusachtig groot netwerk van computers. Als voorbeeld wordt een financieel overzicht genoemd. Alle computers in een bepaald netwerk beschikken onafhankelijk over een kopie van dit overzicht. Op het moment dat er een transactie aan dit overzicht wordt toegevoegd controleren de computers of deze transactie klopt en ook wordt uitgevoerd. Dit gebeurt op basis van de gegevens waarover ze beschikken. Zo kan worden voorkomen dat informatie wordt gemanipuleerd. Bijvoorbeeld door een hacker. Deze zou namelijk een groot deel van de computers in het netwerk moeten hacken om de data te kunnen manipuleren. Omdat de controle op deze manier zeer betrouwbaar wordt, is blockchain veelbelovend voor met name de financiële sector. Als goed voorbeeld wordt Bitcoin genoemd.

Trend #6: Virtual en Augmented Reality

Bij Virtual Reality (VR) wordt een compleet nieuwe – digitale – omgeving gecreëerd, terwijl het bij Augmented Reality (AR) gaat om een toevoeging aan de bestaande omgeving. Toepassingen zijn het trainen van personeel in een levensecht lijkende situatie. Maar ook vergaderen in een virtuele omgeving is mogelijk. Deze technieken zijn voor relatief lage kosten al toegankelijk door smartphones te gebruiken met bijvoorbeeld Google Cardboard, een eenvoudige VR-bril. Maar er zijn ook geavanceerde alternatieven beschikbaar zoals Oculus Rift (VR) en Hololens (AR) van Microsoft.

VR-AR.jpg

Trend #7: Conversational Systems (spraaksystemen)

Bij Conversational Systems worden apparaten en machines aangepast aan de mens, in plaats van dat de mens zich aanpast om hiermee te kunnen communiceren. Voorbeelden hiervan zijn de muis en toetsenbord, die noodzakelijk zijn om te kunnen communiceren met een computer. Bij een Conversational System wordt het apparaat aangestuurd door de menselijke stem. Dit door het gebruik van sensoren en stemherkenning. Maar ook kunnen de apparaten de door mensen geschreven teksten analyseren en begrijpen. Nu al kan via Natural Language Processing een gesprek worden gevoerd met digitale assistenten zoals Siri en Cortona. Deze worden steeds slimmer en kunnen meer en meer inspelen op de context. Gespecialiseerde Virtual Personal Assistents komen steeds dichter in de buurt van de menselijke variant. Een goed voorbeeld hiervan is de IBM Watson.

Trend #8: Mesh App and Service Architecture (MASA)

MASA is een softwaresysteem dat het mogelijk maakt dat de verschillende genoemde trends ook daadwerkelijk met elkaar gaan functioneren. Zo kan via een spraaksysteem een kunstmatige intelligentie worden aangestuurd om een Digital Twin in Virtual Reality een test te laten uitvoeren. Deze software moet hierbij handig gebruik kunnen maken van de functionaliteit die andere gespecialiseerde applicaties bieden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een Virtuele Persoonlijke Assistent waaraan gevraagd wordt of het gaat regenen. Deze maakt dan vervolgens gebruik van een gespecialiseerde app zoals buienradar. Zo ver is het echter nog niet. Om MASA te kunnen gebruiken dient het ontwerp van toekomstige software hierop te worden aangepast.

Trend #9: Digital Technology Platforms

Volgens Gartner gaat elke organisatie die zaken ontwikkelt voor digitale business in de nabije toekomst een mix van vijf zogeheten Digital Technology Platforms als bouwstenen gebruiken. Dat zijn (1) Information Systems, (2) Customer Experience, (3) Analytics en Intelligence, (4) The Internet of Things en (5) Business Ecosystems.

Een gebruiker van deze platforms kan de bijhorende diensten flexibel gebruiken voor het ontwikkelen van bijvoorbeeld applicaties.

Trend #10: Adaptive Security Architecture

De toenemende complexiteit van bovengenoemde trends vraagt om toenemende behoefte aan goede beveiliging. Met name de beveiliging van de Internet of Things omgeving – waarin apparaten onderling interacteren – behoeft grote aandacht. Als potentiële bedreigingen steeds beter in staat zijn om adaptief te acteren, zal beveiliging hierin mee moeten bewegen. Hier komt Adaptive Security Architecture om de hoek kijken. Deze is in staat om automatisch kwaadwillende indringers te identificeren, bijvoorbeeld op basis van gebruikersgedrag en analyse. Om vervolgens passende maatregelen te nemen tegen potentiële bedreigingen.

Het internet ligt eruit: Paniek, want alles ligt stil

Laatst belde een relatie ons in paniek. “Het internet ligt eruit en we zitten met de handen in het haar. En erger nog: we zijn onbereikbaar voor onze klanten; geen telefonie en geen e-mail. Ook ons bestelsysteem bij de vaste leveranciers ligt plat. Help!”

Een wereld zonder internet is nu net zo ondenkbaar als een wereld zonder stroom. Bij onze klant kwam het probleem niet door de provider, daar functioneerde alles naar wens. Het internet lag eruit vanwege een kabelbreuk. Een eindje verderop in de straat waren werkzaamheden en hier was het fout gelopen. De coax-kabel die voor verbinding met ZIGGO zorgde was geraakt, zo bleek uren later.

Een tweede verbinding als back-up

Voor onze klant werd het duidelijk. Hoewel de schade beperkt bleef tot een aantal uren waarin niet gewerkt kon worden, wilde hij een oplossing die een herhaling zou kunnen voorkomen. Ons advies was de installatie van een tweede internetverbinding als back-up. De kosten daarvan zijn niet zo hoog, omdat het niet noodzakelijk is om daarbij het snelste abonnement te nemen. De prioriteit ligt immers bij een alternatieve aansluiting. Veel bedrijven hebben een dergelijke back-up – vanwege kostenbesparing – niet, totdat ze merken dat de schade van het niet hebben van een alternatieve verbinding vele malen groter is.

Punt van aandacht: de infrastructuur

Bij de aanschaf van een tweede internetverbinding adviseren wij om ervoor te zorgen dat het alternatief op een andere infrastructuur draait. Dus stel dat uw hoofdverbinding glasvezel is, dan adviseren wij als alternatief een ADSL- of kabelaansluiting. En omgekeerd. Als de back-up internetverbinding namelijk op dezelfde infrastructuur draait, loopt u zo goed als dezelfde risico’s als bij één verbinding.

Automatische overschakeling

Tegenwoordig bestaan er routers die automatisch overschakelen naar de alternatieve verbinding als de hoofdverbinding uitvalt. Hierdoor blijft alles vlekkeloos doorwerken zonder dat u er omkijken naar heeft. En dat is heel wat waard.

Over Rutger de Nooij, Deltacom

"Als directeur van Deltacom adviseer ik bestaande en nieuwe klanten over de beste ICT-oplossingen voor hun organisatie. Deltacom is een kantoorautomatiseringsbedrijf dat bestaat uit een hecht team van professionals die allemaal werken vanuit dezelfde instelling: we staan voor volledige ontzorging van onze klanten. Daarbij gaan we een hechte samenwerking aan en werken we aan een langdurige relatie. Wanneer u onze klant bent, zijn uw ICT-problemen onze problemen. Die lossen we – Before You Know IT – voor u op. Snel, efficiënt, kostenbewust en vaak voor u er erg in hebt. Vanuit onze passie en deskundigheid regelen wij alles rond uw kantoorautomatisering. We komen daarbij met oplossingen die het beste bij u en uw organisatie passen. Dat doen we sinds 1998."

Rutger de Nooij, commercieel directeur
06 42 29 47 46, rutger@deltacom.nl

Voorkom grote problemen: Hoe herkent u een nepmail?

Nepmails kunnen voor behoorlijke problemen of kosten zorgen. Het is niet voor niets dat we hier bij Deltacom de meeste vragen over krijgen. Het wordt namelijk steeds lastiger om dit soort mailberichten te onderscheiden van veilige berichten. Want mailcriminelen worden steeds vindingrijker. En toch zijn er zaken waarop u kunt letten om te voorkomen dat ook u schade gaat ondervinden. We zetten ze voor u op een rij.

1. Controleer altijd het e-mailadres van de afzender

Het begint met het e-mailadres van de afzender. De naam van de afzender mag dan wel precies hetzelfde zijn als die van de bank, webwinkel of vertrouwde instantie, het gebruikte e-mailadres is dat niet. Het lijkt er soms op of is er een afgeleide versie van, zoals te zien is op afbeelding 1.

Nepmail01-.png

Afbeelding 1: het afzendadres klopt niet


2. Bekijk de aanhef van het bericht

Wanneer u wordt aangesproken met algemene termen, zoals “Geachte heer/mevrouw”, “Beste Klant”, “Beste lezer”, dan is dat een signaal om waakzaam te zijn. De bedrijven of instanties waar u zaken mee doet, gebruiken in veel gevallen uw achternaam. En ze weten in de regel ook of u een man of vrouw bent.

Nepmail02.png

Afbeelding 2: wees alert bij een algemene aanhef 


3. Wees alert op verzoeken om persoonsgegevens

Veel nepmails bevatten een verzoek om uw persoonsgegevens te controleren, aan te vullen of bij te werken. De link die u verzocht wordt aan te klikken is echter bedrieglijk. U laadt een virus of activeert een ongewenste actie. Klik nooit zomaar op een link die u niet vertrouwt. Bel het bedrijf of de betreffende instantie eerst om te controleren of ze deze mail wel hebben verstuurd. In de regel zal een bank of overheidsinstantie nooit informatie per e-mail opvragen. Gebruik daarbij nooit de contactgegevens die u in het mailbericht aantreft, maar zoek deze eigenhandig op. Zo weet u zeker dat u contact krijgt met de juiste organisatie.

Nepmail03.png

Afbeelding 3: Voorbeeld verzoek om persoonsgegevens. Belangrijk: nergens op klikken.


4. Let op taalgebruik en vormgeving

Een paar jaar geleden kon u een nepmail redelijk gemakkelijk herkennen. Deze stond bol van de taalfouten, krom taalgebruik en onprofessioneel ogende logo’s. De vormgeving van dit soort berichten wordt echter steeds professioneler en is moeilijker van ‘echte’ berichten te onderscheiden. We komen praktijkvoorbeelden tegen, waarbij wij zelfs bijna op het verkeerde been worden gezet. Toch levert een meer alerte bestudering van een nepbericht nog vaak zaken op die niet lijken te kloppen. U kunt natuurlijk altijd een eerder mailbericht van de betreffende organisatie als vergelijking gebruiken.

5. Verraderlijke links
Links in nepmails kunnen ervoor zorgen dat er schadelijke software op uw computer wordt geïnstalleerd of dat u naar een valse website wordt geleid. Klik nooit zomaar op links in e-mails die u niet vertrouwt. Controleer het adres van de link door, zonder erop te klikken, de cursor van uw muis op de link te zetten en te kijken welk adres er verschijnt. Als deze adressen niet corresponderen met de omschrijving en de vermeende organisatie, is dit een nepmail.

Nepmail04.jpg

Afbeelding 4: Controleer de links. Het verschil kan erg klein zijn; in dit geval een streepje tussen KP en N.


6. Open nooit een verdachte bijlage

Een bijlage bij een nepmail kan er eveneens voor zorgen dat er schadelijke software op uw computer wordt geïnstalleerd. Veel voorkomend is daarbij ransomware. Hierbij dient u ‘losgeld’ te betalen om te voorkomen dat binnen een bepaalde tijd alle bestanden op uw harde schijf worden vernietigd. Onze helpdesk heeft het helaas al een aantal keer meegemaakt dat klanten in paniek bellen omdat ze zo’n melding op hun scherm te zien krijgen. De oplossing is niet vaak zonder gevolgen. Open dus nooit een verdachte bijlage. Let hierbij bijvoorbeeld goed op de bestandsextentie: open nooit een bijlage dat eindigt op .exe. Neem – als je het niet vertrouwt – altijd eerst contact op met de afzender om te achterhalen wat er precies is toegestuurd. Ook hier geldt ons advies om zelf de contactgegevens van de afzender te achterhalen en geen gebruik te maken van de gegevens die in de mail staan aangegeven.

Nepmail05.png

Afbeelding 5: Voorbeeld bericht met bijlage. Belangrijk:  open de bijlage niet.


7. Bij twijfel: bel de servicedesk

Wanneer u een situatie niet vertrouwt is het goed om de servicedesk te bellen. De Deltacom servicedesk staat voor contractklanten op werkdagen tussen acht uur ’s ochtends en acht uur ’s avonds paraat om vragen te beantwoorden. Bel 0167 - 54 22 54 of stuur een e-mail naar helpdesk@deltacom.nl.

Heeft u een nepmail geïdentificeerd? Verwijder deze dan direct.


Over Patrick Hendriks, Deltacom

"Als commercieel directeur van Deltacom ben ik dagelijks in de weer met het vertalen van uitdagingen van bestaande en nieuwe klanten naar werkbare en betaalbare oplossingen. Deltacom is een kantoorautomatiseringsbedrijf dat bestaat uit een hecht team van professionals die allemaal werken vanuit dezelfde instelling: we staan voor volledige ontzorging van onze klanten. Daarbij gaan we een hechte samenwerking aan en werken we aan een langdurige relatie.  Wanneer u onze klant bent, zijn uw ICT-problemen onze problemen. Die lossen we – Before You Know IT – voor u op. Snel, efficiënt, kostenbewust en vaak voor u er erg in hebt. Vanuit onze passie en deskundigheid regelen wij alles rond uw kantoorautomatisering. We komen daarbij met oplossingen die het beste bij u en uw organisatie passen. Dat doen we sinds 1998."

Patrick Hendriks, commercieel directeur
06 51 56 69 89, 
patrick@deltacom.nl


Bron: veiliginternetten.nl

Een slecht wachtwoord is als een sleutel op uw voordeur

Graag heb ik het deze keer met jullie over open deuren. In eerste instantie figuurlijk gesproken: als ik u vertel dat een slecht wachtwoord een ware uitnodiging is voor hackers, dan hoort u waarschijnlijk niets nieuws. U bent ook niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle computergebruikers in ons land zich zorgen maakt over veilig gebruik van internet, met name als het gaat om toegang via wachtwoorden. En toch blijkt dat maar liefst twee op de vijf landgenoten vasthoudt aan het gebruik van slechts één tot vier wachtwoorden.

123456

70% van de internetgebruikers blijkt het ‘onmogelijk te vinden om voor elke online dienst een apart wachtwoord te bedenken of te gebruiken’. En dat terwijl er afgelopen jaar veelvuldig aandacht is geweest voor hackers die door grootschalige acties veel buit maakten. Wellicht kent u ook de beelden van evenementen over beveiliging van data waarin bezoekers werden verrast door beveiligingsexperts die live op het podium in mum van tijd hun wachtwoorden wisten te achterhalen. Op zich ook geen gigantische uitdaging, als u weet dat het meest gebruikte wachtwoord ‘123456’ is.

Wake-up call en bruikbare tips

Onlangs werd 24 november uitgeroepen tot ‘Nationale Check Je Wachtwoorden Dag’. Deze dag is bedoeld als een wake-up call voor ieder die nog te lichtzinnig denkt over de gevaren van verkeerd gebruik van wachtwoorden. Op de website wachtwoordbewust.nl wordt advies gegeven en vindt u diverse bruikbare tips. De belangrijkste vat ik graag voor u samen:

 1. Gebruik in een wachtwoord minimaal acht tekens
 2. Stel nooit (!) één enkel woord als uw wachtwoord in
 3. Gebruik minimaal één woord plus een cijfercombinatie die alleen u kent
 4. Gebruik geen geboortedata, adressen of iets anders dat eenvoudig te raden is
 5. Noteer uw wachtwoord niet op een post-it of kaartje dat u bij u draagt
 6. Wijzig uw wachtwoorden geregeld
 7. Voorkom makkelijk te raden beveiligingsvragen (bijvoorbeeld ‘hoe heet uw hond?’)
 8. Maak gebruik van wachtwoordhulp-software. Voorbeelden hiervan zijn 1password, Dashlane en Lastpass
 9. Maak gebruik van twee factor authenticatie. Als iemand uw wachtwoord heeft ontfutselt kan deze persoon nog niet inloggen, omdat er nog een extra code (tweede factor) benodigd is.

En dan een laatste handige tip: gebruik als wachtwoord een zin die u makkelijk kunt onthouden met alleen kleine letters. Een wachtwoordzin van bijvoorbeeld twaalf tekens met enkel kleine letters is namelijk moeilijker te kraken dan bijvoorbeeld een wachtwoord dat bestaat uit acht karakters met leestekens en cijfers.

Advies voor een goede beveiliging van uw data

Deltacom is niet voor niets dagelijks bezig met beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en integriteit van informatie en data. We hebben geanticipeerd op de ontwikkelingen rond informatiebeveiliging en beschikken over zowel een ISO 27001 als een NEN 7510 certificering. Het is voor onze relaties van belang dat ze weten dat ze door Deltacom op dit terrein goed ondersteund worden. Vanzelfsprekend gaan we graag met u in gesprek over de beveiliging van uw ICT en adviseren wij u deskundig, ook als het om gebruik van wachtwoorden en de inzet van wachtwoordhulp-software.

Rutger de Nooij, directeur Deltacom
06 42 29 47 46, rutger@deltacom.nl

De cruciale rol van een Datacenter voor uw ICT

U staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar elke organisatie maakt – direct of indirect – tegenwoordig gebruik van de diensten van een datacenter. ICT oplossingen worden in toenemende mate in de Cloud aangeboden. Van e-mail en back-ups tot apps, webshops en volledige kantoorautomatisering: alles komt tegenwoordig uit het datacenter. De rol van het datacenter voor uw ICT is daarom cruciaal. Belangrijk voor uw organisatie is daarom de vraag: hoe zorgt een datacenter ervoor dat u probleemloos en goed beveiligd kunt blijven werken?

Van hotelkluisje naar bankkluis
Dagelijks maken wij intensief gebruik van ICT. We zijn hier inmiddels net zo afhankelijk van geworden als van het elektriciteitsnetwerk. Er is daardoor grote behoefte aan stabiliteit en betrouwbaarheid. Maar ook aan veiligheid. U wilt uiteraard niet dat uw bestanden in handen komen van de verkeerde mensen. Bij aanvang van het werken in de Cloud vormen deze behoeften de grootste aandachtspunten en hebben mensen angst dat zaken fout gaan. Hoewel deze angst begrijpelijk is vanwege het onbekende, is deze angst niet reëel. Doordat datacenters en samenwerkende kantoorautomatiseerders de huisvesting van ICT centraliseren, is het mogelijk om beveiliging veel effectiever en efficiënter in te richten. Uw ICT gaat van het beveiligingsniveau van een eenvoudig hotelkluisje naar een geavanceerde bankkluis. 

Geen zorgen om stroomuitval, inbraak of brand
Deze schaalvoordelen werken niet alleen voor beveiliging tegen hackers. Zo hebben datacenters betere beveiliging tegen inbraak en zowel preventieve als reactieve oplossingen voor brand. En bij stroomuitval beschikt een datacenter over een eigen alternatieve stroomvoorziening. Steeds meer bedrijven stoppen om die reden met het beheer van een eigen serverruimte en verhuizen naar een datacenter. Dit is niet alleen veel veiliger en betrouwbaarder, maar ook – vanwege diverse schaalvoordelen – een stuk goedkoper. 

24/7/365
De allergrootste kracht van een datacenter is dat het zich volledig kan richten op één doel: het creëren van een optimale omgeving voor de huisvesting van ICT voorzieningen. Alles draait om het realiseren van perfecte beschikbaarheid voor klanten: 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. 

Groot aantal datacenters
Nederland is een echt datacenter-land. Het telt er momenteel maar liefst 207. De Randstad heeft hierbij de hoogste concentratie, maar ook in de periferie bevinden zich er ettelijke. Op datacentrumgids.nl vindt u het complete overzicht en kunt u zien of er zich ook in uw buurt een dergelijk datacenter bevindt.

Deltacom regelt clouddiensten in eigen beheer

Voor klanten en relaties van Deltacom is het belangrijk om te weten dat Deltacom al haar Clouddiensten in eigen beheer regelt vanuit datacenter Nedzone in Steenbergen. Dit betekent dat Deltacom niet afhankelijk is van derden en ook op het gebied van dataopslag optimale kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid kan bieden.

Wilt u eens zien over welke voorzieningen datacenter Nedzone beschikt om uw data optimaal te beschermen? Dan nodigen wij u graag uit voor een rondleiding.

Patrick Hendriks, commercieel directeur
06 51 56 69 89, 
patrick@deltacom.nl


Beelden van datacenter Nedzone

Nedzone_picture1.jpg

Nedzone_picture4.jpg

Nedzone_picture2.jpg

Nedzone_picture3.jpg

Nedzone_picture5.jpg

Nedzone_picture6.jpg

Nedzone_picture7.jpg

Nedzone_picture8.jpg

Nedzone_picture9.jpg

Cybercrime: vertrouw niemand

Onlangs waren we in Etten-Leur te gast op een event van Rabobank en Interpolis dat georganiseerd was rond het thema Cybercrime. Gastheer van de bijeenkomst was misdaadjournalist Peter R. de Vries, expert op het gebied van criminaliteit. Hij leidde de bijeenkomst in een bomvol Turfschip. En hoewel we als Deltacom dagelijks met dit onderwerp bezig zijn, staken we toch weer wat van de avond op. Wist u dat maar liefst één op de acht Nederlanders de dupe wordt van Cybercrime? En dat de schade jaarlijks al meer dan tien miljard (!) euro bedraagt, terwijl dit bedrag blijft toenemen?

Slimme trucjes die u misleiden
Tijdens het event werden tal van voorbeelden gegeven door zowel de diverse sprekers als door gedupeerden onder het publiek. Een groot aantal daarvan zijn inmiddels al gemeengoed geworden: phishing, virussen, malware, ransomware en spam. Het is verbazingwekkend hoe sommige gedupeerden zich hebben laten beetnemen, maar zeker ook dat er bijzonder slimme trucjes zijn om er voor te zorgen dat we er bijna allemaal intuinen, zeker op onachtzame momenten. Wie kent er niet iemand in zijn omgeving die via een boodschap op zijn computerscherm gesommeerd werd om losgeld te betalen omdat anders zijn systeem onbruikbaar zou worden?

Een aantal belangrijke tips tegen cybercriminaliteit:

 1. Besef dat u kwetsbaar bent. Vertrouw in principe niemand en tref voorzorgsmaatregelen. Zorg voor goede virusbescherming, maak gebruik van goede wachtwoorden en wissel hierin regelmatig.
 2. Zorg voor een goede beveiliging van pand en werkplek. Denk daarbij aan beveiliging van apparatuur, van uw telefoon, maar ook van bijvoorbeeld slimme netwerkprinters en apparaten die met het internet verbonden zijn.
 3. Zorg dat regels en afspraken goed op papier staan. Hiermee schept u niet alleen duidelijkheid voor uzelf en uw medewerkers, maar ook voor anderen die met uw organisatie te maken hebben.
 4. Zorg ervoor dat alle medewerkers weten wat ze wel en niet moeten doen. Geen wachtwoorden laten rondslingeren en of niet ondoordacht klikken op een link uit een e-mail. Extra attent zijn op zogenaamde mailberichten van uw bank of van partijen die u niet kent en die u wijzen op een factuur die nog betaald moet worden.
 5. Voer regelmatig de updates uit die u voor uw software krijgt. Hackers zijn dagelijks in de weer met handige tools die het internet afstruinen op zoek naar zwakke plekken bij aangesloten systemen.
 6. Probeer te weten te komen hoe uw leveranciers met uw klantgegevens omgaan. Maak zo nodig afspraken over uitwisseling en bescherming van gegevens.
 7. Realiseer u dat het menselijk element vaak de zwakste schakel is.

 

Advies voorkomen cybercrime

Deltacom is niet voor niets dagelijks bezig met beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en integriteit van informatie en data. We hebben geanticipeerd op de ontwikkelingen rond informatiebeveiliging en beschikken over zowel een ISO 27001 als een NEN 7510 certificering. Het is voor onze relaties van belang dat ze weten dat ze door Deltacom ook op dit terrein goed ondersteund worden. Vanzelfsprekend gaan we graag met u in gesprek over de beveiliging van uw ICT en adviseren u deskundig. Buiten kijf moet in ieder geval staan: Besteed aandacht aan de beveiliging van uw ICT. Want een van de belangrijke conclusies op het cybercrime event: de impact van cybercrime kan net zo groot zijn als die van een flinke brand.

Rutger de Nooij, directeur Deltacom
06 42 29 47 46, rutger@deltacom.nl

Hoe kunt u besparen op uw printkosten?

Het is een vraag die we regelmatig van onze klanten krijgen. Welke printer moeten wij aanschaffen? Deze vraag richt zich dan in hoofdzaak op het merk van de printer. Meteen wordt dan ook de wens uitgesproken om de printkosten zo laag mogelijk te houden.

Het antwoord op dit vraagstuk is lastiger dan het lijkt. Een type of merk noemen kan natuurlijk eenvoudig. Maar veel belangrijker is eerst te weten hoe de werkwijze is binnen het kantoor. En zeker ook of er nog andere wensen en vooral ook behoeften zijn. Is de behoefte alleen printen of moeten er ook scans gemaakt worden voor het digitaal archief of voor verzending naar relaties?

Goede inventarisatie is het halve werk

Een goede inventarisatie is dan ook het eerste waarmee wij als Deltacom beginnen. Wat is de huidige behoefte? En wat de toekomstige? Lopen er op het gebied van printen nog overeenkomsten? (Bijvoorbeeld lease of support). Wat wordt er technisch van de printer verwacht en sluiten die verwachtingen ook aan bij wat echt noodzakelijk is? Hoe ziet de huidige aanschaf van alle supplies er thans uit? (toners, drums en papier).

Antwoord op de meest gestelde vragen

Na de inventarisatie van de huidige werkwijze komen we bij de mogelijkheden. Die sluiten overigens veelal aan op de vragen die bij de meeste klanten leven:

 • Wat zijn de mogelijkheden om te scannen naar CRM of boekhoudpakket?
 • Hoe kan een digitaal archief het beste worden aangelegd of aangevuld?
 • Kunnen we gemakkelijk scannen naar e-mail?
 • Wat zijn de mogelijkheden in het netwerk? Of in de Cloud? Moeten we overgaan naar draadloos printen?
 • Zijn toner, drums en papier in ons voorstel wel of niet inbegrepen?
 • En de meest gestelde vraag: worden we eigenaar na de looptijd van lease of huur? Deze laatste vraag beantwoorden we nu alvast: door de lange technische levensduur van de hardware (minimaal 8 jaar) is overname na afloop van lease of huur standaard mogelijk.

De eerste besparingen

Er is dus enorm veel mogelijk. We geven echter graag advies over wat er noodzakelijk is. En we laten zien waar de besparingen liggen. Twee van deze besparingen zijn overigens meteen al te noemen:

 1. Een afdruk is in verhouding met vijf jaar geleden bijna 50% goedkoper geworden
 2. Hardware is in dezelfde verhouding zo’n 25% goedkoper

Andere besparingen worden veelal bereikt door formaatkeuze, soort printer, centraal of decentraal printen en het feit dat leasen goedkoper is geworden, waardoor de vaste prijs per maand lager is.

Vrijblijvend advies op maat

U ziet dat er vandaag de dag enorm veel mogelijkheden zijn als het gaat om printen. Het realiseren van besparingen is er één van. De grootste besparing wordt bereikt door het exact afstemmen van de mogelijkheden op de werkelijke behoeften van uw organisatie. Als ervaren deskundigen op dit gebied kan Deltacom u helpen. In een vrijblijvend adviesgesprek analyseren wij uw situatie, behoeften en adviseren vervolgens de meeste geschikte printoplossing. Dit is geheel in lijn met onze visie op samenwerken: we gaan voor een relatie op lange termijn en komen met oplossingen die voor uw organisatie werkelijk renderen.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat.

Patrick Hendriks, commercieel directeur
06 51 56 69 89, 
patrick@deltacom.nl

De afkorting van de toekomst: XAAS

De komst van het internet heeft voor enorme veranderingen gezorgd. We zouden niet meer zonder kunnen en de gebruiksmogelijkheden groeien met de dag. Clouddiensten bepalen de nieuwe manier van werken. Flexibiliteit, locatie ongebonden kunnen werken, kostenbesparing en integrale beveiliging zijn hier de sleutelbegrippen. U doet er goed aan om een nieuwe afkorting aan uw lijstje toe te voegen: XAAS. De afkorting van nu en de toekomst.

XAAS: “X” (Everything) as a service

De enorme veranderingen op het terrein van ICT hebben de manier van werken binnen organisaties een ware boost gegeven. Niet langer wordt geïnvesteerd in eigen soft- en hardware, maar er wordt gebruik gemaakt van faciliteiten op dit gebied vanuit de Cloud en dat biedt voor de meeste organisaties grote voordelen. Er hoeft slechts te worden betaald voor het daadwerkelijk gebruik van ICT producten en diensten. Onderhoud en vervanging wordt door de aanbieder geregeld.

Voorbeelden hiervan zijn Software as a Service (SAAS) – zoals Office 365 – en Communication as a Service (CAAS), met Voice over IP (VOIP) als toepassing. Een ander voorbeeld is Printing as a Service (PAAS), waarbij u slechts betaalt voor de werkelijke prints die worden gemaakt. Uw organisatie komt uiteindelijk vanzelf tot een volledige bediening vanuit de Cloud: X (Everything) as a Service (XAAS).

Voordelen XAAS

De processen binnen uw kantooromgeving worden met XAAS dus geheel via de Cloud geregeld.  De voordelen zijn evident:

 • Uw investeringen blijven beperkt tot die zaken die werkelijk nodig zijn
 • Tijd- en kostenrovend onderhoud behoort tot het verleden
 • U werkt altijd met de laatste versies software en bent up-to-date
 • U kunt werken op elke plek waar internet voorhanden is
 • Samen met anderen uit uw organisatie of netwerk aan dezelfde bestanden werken is mogelijk
 • U bent flexibel bij uitbreidingen of inkrimpingen en kunt steeds afstemmen naar behoefte
 • En heel belangrijk: beveiliging en back-up zijn bij betrouwbare aanbieders uitstekend geregeld

Zijn er dan geen nadelen?

Voor de meeste organisaties niet. Zij zullen slechts van de genoemde voordelen kunnen genieten. Er zijn echter uitzonderingen: vooral voor bedrijven die te maken hebben met zeer specifieke en complexe bedrijfsprocessen. Deze kunnen vaak in eigen beheer beter functioneren. Of organisaties die werken op plaatsen waar slechts beperkte toegang is tot het internet. En er zijn organisaties die een dermate grote omvang hebben dat kantoorautomatisering interessanter via eigen interne systemen geregeld kan worden.

Ons advies voor Clouddiensten

Het moment waarin alles omtrent kantoorautomatisering volledig via de Cloud wordt georganiseerd ligt in de toekomst, maar is zeker niet ondenkbaar. Anno nu zijn diverse Clouddiensten – zoals Deltacom-Cloud.nl en Printing as a Service – voor steeds meer organisaties de beste optie. Deltacom heeft grote kennis en ervaring op het gebied van het werken in de Cloud. We gaan graag met u in gesprek en onderzoeken vrijblijvend welke (Cloud)oplossingen voor u het meest geschikt zijn. Daarnaast volgen we alle ontwikkelingen op de voet en passen onze dienstverlening hierop aan. Met als doel om onze klanten altijd de juiste oplossing voor hun kantoorautomatisering te bieden. Nu en in de toekomst.

Rutger de Nooij, directeur Deltacom
06 42 29 47 46, rutger@deltacom.nl

Internet of Things: Wat is het en wat heeft u eraan?

The Internet of Things – het internet der dingen – is een buzzterm die je in toenemende mate hoort vallen. Maar wat is Internet of Things nu eigenlijk? Is dit een zoveelste hype? Of een ontwikkeling die onze manier van leven revolutionair gaat veranderen? In dit blogartikel geven wij uitleg en duiding.

Internet of Things: wat is het?

Kortgezegd wordt met Internet of Things de koppeling van ‘slimme’ apparaten met het internet bedoeld. Doordat deze apparaten zijn uitgerust met specifieke technologie, worden ze semi-intelligent en kunnen ze zaken signaleren en via internet deze signalen doorgeven. Op termijn zullen ze zelfs zelfstandig kunnen acteren.

Slimme huizen

In woningen – smart homes – worden diverse ontwikkelingen al toegepast: zo zorgt domotica voor het automatisch of op afstand inschakelen van verlichting, verwarming en bijvoorbeeld de wasmachine. Eenvoudig kunt u met uw smartphone de thermostaat een paar graden warmer zetten, als u weet dat u over een uur thuis komt. En automatisch stuurt uw alarmsysteem beelden naar u door van de beveiligingscamera in uw achtertuin, als deze een beweging detecteert.

Een voorbeeld van een ontwikkeling die zich aankondigt is de koelkast die doorgeeft welke etenswaren en dranken dienen te worden aangevuld. Een volgende stap is dat deze boodschappen daarna automatisch worden besteld.

Slimme steden

Naast huizen worden ook steden slimmer gemaakt: smart cities. In de slimme stad worden systemen en apparaten via internet met elkaar verbonden, waardoor uitwisseling van informatie ervoor zorgt dat processen worden verbeterd of ondersteund. Zo kunnen defecten aan lantaarnpalen direct worden gemeld, kan stadsverlichting vraaggericht werken voor energiebesparing en kunnen stoplichten zich realtime aanpassen voor een betere verkeersdoorstroming bij ongelukken.

Oneindig veel meer toepassingen

Andere voorbeelden zijn zelfrijdende auto’s, bussen en zelfs vrachtwagens; een ontwikkeling die menigeen doet huiveren, maar waarvan initiatiefnemers stellig zijn dat het aantal ongelukken hierdoor zal minimaliseren. Of agrariërs die via hun smartphone hun gewassen monitoren en kledingproducenten die via een minichip de route van hun kleding volgen.

Toekomstperspectief

Internet of Things heeft de potentie om onze manier van leven te veranderen. Productieprocessen zullen verbeteren, problemen rondom energie en milieu krijgen oplossingen, criminaliteit kan beter worden bestreden en gezondheidszorg en onderwijs kunnen met Internet of Things ondersteund worden.

Kunstmatige intelligentie

Wie doordenkt komt al snel op meer toepassingen waarbij het Internet of Things een grote rol gaat spelen. Het blijft zeker niet bij eenvoudige zaken, de ontwikkelingen rond Artificial Intelligence – kunstmatige intelligentie – geven aan dat ook bij complexe processen veel mag worden verwacht.

Nadelen en risico’s

Gaan we louter en alleen profiteren van het Internet of Things? Dat zeker niet. Aan deze ontwikkeling zijn risico’s verbonden die we moeten onderkennen en waartegen we ons moeten beschermen. Een van de meest opvallende nadelen is het verlies aan privacy. Als vrijwel elk apparaat dat we gebruiken is verbonden met het internet, dan is privacy enorm lastig te bewaken. Alle data wordt verzameld in databases en blijft daarin ‘voor altijd’ staan.

We worden daarnaast – zowel in onze werk- als privéomgeving – wel erg gevoelig voor online inbraken en de potentiële gevolgen daarvan. Dat vraagt om extra bescherming waarbij ICT-deskundigen een helpende hand kunnen bieden.

Advies over slimme ICT oplossingen

Deltacom heeft ruime ervaring en deskundigheid op het gebied van ICT en volgt relevante trends en ontwikkelingen op de voet, met als doel om klanten een zo goed mogelijk pakket van producten en diensten aan te kunnen bieden voor hun kantoorautomatisering. Daarbij ondersteunen wij relaties op het terrein van beveiliging zodat zij kunnen richten op het genieten van de lusten en zo min mogelijk te maken krijgen met de lasten. Hebt u vragen of wensen, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. We zijn u graag van dienst.

Patrick Hendriks, commercieel directeur
06 51 56 69 89, patrick@deltacom.nl

De meest gestelde vraag over Werken in de Cloud

“Uitstekend dat je morgen langs komt, dan kunnen we het meteen ook even over die Cloud hebben. Daarover horen we de laatste tijd zo vaak en ik heb daar toch wel wat vragen over”. Ik deed een belletje naar een goede klant van ons en maakte een afspraak om eens bij te praten. Het gaat goed met zijn bedrijf. Vooral het laatste jaar zit de groei er stevig in. In het gesprek gaf hij aan dat ik hem voor was, hij had namelijk juist bedacht me eens te bellen. De kantoorautomatisering in zijn bedrijf had jarenlang goed en stabiel gedraaid, maar was aan vervanging toe. Hij had vragen over de beste oplossing.

Angst voor het onbekende

“Over werken in de Cloud hoor ik steeds meer. Ik heb daaruit begrepen dat de software dan niet meer op onze eigen computers staat en dat we dan ook geen eigen server meer zouden hebben. Dat lijkt me toch een eng idee. Gaat dat überhaupt met de gespecialiseerde software die wij gebruiken?”, zo vroeg hij zich af.

Ik legde in het kort de voordelen uit. Voortaan zou alle data beschikbaar zijn op elke pc, tablet of zelfs smartphone. Er zou geen beperking meer zijn van het werken op één locatie. Overal waar internet beschikbaar is, kan worden gewerkt. Altijd met de meest recente software en – zeker niet onbelangrijk – in een enorm beveiligde omgeving. Beveiligd tegen hackers, inbraak, brand en stroomstoringen. En ook heel belangrijk: met altijd een goede back-up van alle data.

De hamvraag

Dat bleek geruststellend. En vervolgens kwam dan toch weer de meest gestelde vraag over de Cloud. “Is Werken in de Cloud voor ons kostenbesparend?”. In vogelvlucht noemde ik een aantal voordelen: er hoeft niet geïnvesteerd te worden in nieuwe servers en bijhorende software. Het onderhoud wordt volledig door ons gedaan. Het zorgt ook voor flexibiliteit. Bij uitbreiding, maar ook bij krimp, worden de kosten per maand aangepast.

Tool kostenberekening Werken in de Cloud

Of Werken in de Cloud kostenbesparend is, hangt uiteindelijk van veel factoren af. Speciaal hiervoor hebben wij een Tool ontwikkeld waarmee wij kunnen berekenen of en hoeveel er op termijn bespaard kan worden met Cloudoplossingen. Daarbij worden alle relevante factoren meegenomen.

Voor de klant viel de kostenberekening positief uit. Op termijn was er absoluut sprake van besparing. En nog een belangrijk aspect: dit kon zonder investeringen. “Dat komt dan heel goed uit, want we zitten echt niet te wachten op nieuwe investeringen. Die moeten we in deze groeifase al volop doen”, zo was de reactie.

Volledig werkende demo-omgeving

De overschakeling naar Werken in de Cloud is vervolgens soepel gegaan. Zoals bij alle migraties naar de Cloud hebben wij eerst een volledig werkende demo-omgeving opgezet die de klant – inclusief zijn specialistische software – nauwgezet kan testen. Pas nadat alles perfect werkte hebben we de omgeving in het weekend overgezet, waardoor op maandagochtend alle medewerkers probleemloos konden doorwerken.

Advies Werken in de Cloud

Net als bij deze klant, bekijken wij ook graag vrijblijvend voor uw organisatie welke voordelen het werken in de Cloud brengt en berekenen of dit voor u kostenbesparend zal zijn. Met onze ervaring en uitgebreide kennis kunnen wij u uitstekend adviseren en zo de efficiency en flexibiliteit van uw organisatie verbeteren. Met de Cloudoplossingen van Deltacom geniet u van een hoog serviceniveau en kunt u zonder zorgen stabiel werken. Neem gerust even contact met ons op.

Rutger de Nooij, directeur Deltacom
06 42 29 47 46, rutger@deltacom.nl

Cryptolockers en Malware: infecties met mogelijk grote gevolgen

Het is de angst van menig computergebruiker: virussen. De gevolgen van een infectie door Cryptolockers en Malware kunnen rampzalig zijn. In dit blogartikel leggen we u uit wat die gevolgen kunnen zijn. En nog belangrijker: wat u moet doen om zoveel mogelijk beschermd te zijn.

Kwaadwillende software

Malware is software die gebruikt wordt om computersystemen te verstoren, er toegang toe te krijgen of er gevoelige informatie vanaf te halen. Het woord Malware is een samenvoeging van het Engelse ‘malicious software’: kwaadwillende software dus. Nagenoeg elke computergebruiker krijgt er tegenwoordig vrijwel dagelijks mee te maken. Wie onbeschermd is loopt grote risico’s.

Afpersing via cryptolockers

Met een cryptolocker wilt u zeker niet te maken krijgen. Dit is een applicatie die belangrijke bestanden op uw computer versleutelt en u vervolgens de boodschap geeft dat dit is gebeurd en hoeveel “losgeld” u moet betalen om te voorkomen dat uw bestanden worden vernietigd. Om de druk op te hogen krijgt u op uw beeldscherm een tijdstip gepubliceerd waarop dit gebeurt. En u wordt gewaarschuwd: een poging om de cryptolocker onschadelijk te maken heeft direct grote gevolgen.

Beschermen tegen Malware en Cryptolockers: 3 stappen

Stap 1: Besef bij gebruikers binnen uw organisatie

Belangrijk is dat alle gebruikers binnen uw organisatie ervan doordrongen zijn dat ze op de juiste wijze omgaan met digitale data. En hoe ze moeten handelen als een systeem onverhoopt blijkt te zijn geïnfecteerd. Want het gevaar loert niet alleen op websites, maar ook via e-mail en bijvoorbeeld USB-sticks kunnen virussen worden overgebracht waardoor systemen geïnfecteerd worden.

Stap 2: Beschermingssoftware

Het is zaak om u afdoende tegen infecties van uw systeem te beschermen. Dat kan door de juiste beschermingssoftware te installeren. Belangrijk hierbij is dat dit gebeurt op elke computer die aangesloten is op uw netwerk. De bescherming van uw volledige netwerk is net zo sterk als die van de zwakste schakel.

Stap 3: Up-to-date blijven

De derde en laatste stap is een continu proces waarin het zaak is om de zaken omschreven in de stappen 1 en 2 up-to-date te houden. Geef nieuwe gebruikers de juiste instructie en laat bestaande gebruikers weten hoe ze om moeten gaan met nieuwe risico’s. Zorg er daarnaast voor dat op elke computer binnen uw organisatie te allen tijde de meest recente antivirussoftware is geïnstalleerd.

Ons advies voor Malware en Cryptolockers

“In de huidige samenleving met een toenemend aantal hackers en digitale afpersers kunt u veel zelf doen om mogelijke problemen te voorkomen. Afhankelijk van het belang van computersystemen binnen uw organisatie is het raadzaam om de ondersteuning in te schakelen van specialisten. Deltacom heeft grote ervaring in het beschermen en onderhouden van zowel grote als kleine computersystemen en netwerken. Wanneer u informatie of ondersteuning wenst, adviseren wij u om vrijblijvend contact met ons op te nemen.”

Patrick Hendriks, commercieel directeur
06 51 56 69 89, patrick@deltacom.nl

Vijf onmisbare apps voor het kantoor van vandaag

Steeds meer bedrijven en organisaties ontdekken de mogelijkheden van ‘Het Nieuwe Werken’. Hierbij zijn we niet langer gebonden aan een vaste werkplek of werklocatie maar werken we daar waar dit ons het beste schikt. En we doen dat op verschillende apparaten: van PC tot laptop en van tablet tot smartphone. Inmiddels is een grote hoeveelheid handige tools en apps ontwikkeld om ‘De Nieuwe Werkers’ te ondersteunen. Deltacom heeft voor u vijf apps geselecteerd waarvan we vinden dat die u bij uitstek kunnen ondersteunen.

1. SCANNER FOR ME: eenvoudig scannen met uw smartphone

Scanner for Me is een enorm handige app die van uw smartphone een multifunctioneel kantoorgereedschap maakt. U kunt er documenten mee scannen en deze vervolgens bewerken, archiveren, delen of printen.

Meer informatie over de App: website Scanner for me. Apple App Store: download de gratis versie of de uitgebreide versie (€ 4,99).

2. 1PASSWORD: al uw wachtwoorden veilig bij elkaar

Wie veiliger wil kunnen werken in de digitale wereld zorgt voor het gebruik van veel verschillende en complexe wachtwoorden. Dat is veiliger maar ook veel lastiger bij het gebruik. 1Password lost dit probleem op en maakt het mogelijk om wachtwoorden veilig bij elkaar op te slaan.  

Meer informatie over de App: website 1Password. Apple App Store: download 1Password (gratis trail-versie, € 9,99). Google Play store: download 1Password. Gratis alternatief is KeePass: download KeePass in Apple App Store.

3. EVERNOTE: eenvoudig beheer van alles dat je tegenkomt

De app Evernote is een handige tool die er voor zorgt dat er ordening komt in de enorme berg documenten, notities en aantekeningen waarmee u dagelijks te maken krijgt. Hiermee beschikt u over een manier om snel en eenvoudig de juiste informatie op te slaan en deze ook weer effectief te kunnen inzetten.

Meer informatie over de App: website Evernote. Apple App Store: download Evernote (gratis instap, uitgebreidere versie vanaf € 2,99). Google Play store: download Evernote.

4. WUNDERLIST: maak effectief TO DO-lijstjes

In tegenstelling tot de app Evernote die allesomvattend is, concentreert Wunderlist zich slechts op één ding: TO DO-lijsten. Het is een simpele app die taken beheert. Of het nu gaat om een boodschappenlijstje dat gedeeld wordt met uw partner, de planning van een project of vakantie; taken kunnen gemakkelijk worden vastgelegd, gedeeld en afgevinkt. Wunderlist synchroniseert direct tussen uw telefoon, tablet en computer. Hierdoor hebt u overal toegang tot uw taken.

Meer informatie over de App: website Wunderlist. Apple App Store: download Wunderlist (gratis instap, uitgebreidere versie € 4,99). Google Play store: download Wunderlist.

5. INSTANT: inzicht in uw tijdsbesteding

Druk, druk, druk. Maar waar hebben we het nu altijd zo druk mee? Met Instant krijgt u inzicht in alle zaken die beslag leggen op uw tijd. U ontvangt vanuit de App automatisch een wekelijkse rapportage. Dit werkt zeer verhelderend en zorgt ervoor dat u uw tijd efficiënter gaan benutten.

Meer informatie over de App: website Instant. Apple App Store: download Instant (gratis instap, uitgebreidere versie € 5,99). Google Play store: download Instant.

Deltacom en het nieuwe werken

“Het Nieuwe Werken zorgt voor grote flexibiliteit. Wanneer IT-zaken goed geregeld zijn, kunt u onbelemmerd gebruik maken van de mogelijkheden. Deltacom is ervaren en deskundig op dit terrein en kan uw organisatie uitstekend ondersteunen. Onze specialisten adviseren u met alle plezier om ervoor te zorgen dat uw IT-omgeving probleemloos functioneert. Hebt u vragen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn u graag van dienst.”

Rutger de Nooij, directeur Deltacom
06 42 29 47 46, rutger@deltacom.nl

Gratis tool voor opstellen verplichte privacyverklaring

Organisaties en bedrijven die via hun websites persoonsgegevens verwerken zijn in Nederland verplicht tot het plaatsen van een zogeheten privacyverklaring (of in het Engels: privacy statement). Zo’n verklaring geeft bezoekers van een website inzicht in de wijze waarop de betreffende organisatie omgaat met persoonsgegevens. Ze zorgt voor transparantie op dit gebied en laat meteen zien dat voldaan wordt aan de wettelijke regels.

Gratis tool

Ondanks de wettelijke verplichting, komen wij veel bedrijven en organisaties tegen zonder privacy verklaring op hun website. En dit begrijpen wij heel goed, want u houdt zich waarschijnlijk liever bezig met het andere zaken. Om u hierbij te helpen, hebben wij een waardevolle tip: er is een gratis en zeer handige tool om op eenvoudige wijze een degelijke privacyverklaring op te stellen die in de meest voorkomende situaties prima voldoet.

Eenvoudig opstellen

Op veiliginternetten.nl/privacyverklaring vindt u een Privacyverklaring Generator. Deze werkt eenvoudig: na het invullen van uw organisatienaam worden acht vragen gesteld. Daarbij geeft u aan welke persoonsgegevens worden verzameld en met welk doel deze worden verwerkt (dat kan bijvoorbeeld voor het versturen van een factuur). U geeft aan hoelang de gegevens worden bewaard en of deze ook aan derden worden verstrekt (bijvoorbeeld in geval van uw bedrijfsadministratie die door uw accountant wordt gedaan).

Automatisch gegenereerd

Na het invullen van de vragen wordt automatisch de privacyverklaring gegenereerd. Voor de meeste ondernemingen of organisaties is deze voldoende. Bij specifiek gebruik van persoonsgegevens is het beter om aanvullend juridisch advies in te winnen. Overigens treft u onder het thema ‘zakelijk’ op veiliginternetten.nl meer informatie en diverse handige tips en tricks aan.

Advies of ondersteuning nodig voor uw informatiebeveiliging

“Hebt u behoefte aan ondersteuning op het gebied van informatiebeveiliging, dan kan Deltacom u uitstekend helpen. We hebben geanticipeerd op de ontwikkelingen rondom dit complexe thema en beschikken over zowel een ISO 27001 als een NEN 7510 certificering. Het is voor onze relaties van belang dat ze weten dat ze door Deltacom op dit terrein goed geholpen worden. Hebt u vragen of wilt u ondersteuning bij passende (beveiligings)maatregelen? Neem dan gerust even contact met ons op”.

Patrick Hendriks, commercieel directeur
06 51 56 69 89, patrick@deltacom.nl

7 redenen om over te stappen naar Office 365

De meest recente versie van Microsoft Office – het softwarepakket met o.a. Word, Excel en PowerPoint – wordt vanuit de Cloud aangeboden en biedt diverse voordelen. Vooral kleine en middelgrote organisaties zullen deze verwelkomen, maar ook voor grotere organisaties kan een overstap aantrekkelijk zijn.

Office 365 houdt in dat u niet langer alle Office-software op eigen computers of servers heeft staan, maar overal waar internet beschikbaar is kunt inloggen en verbinding krijgt met deze software en met alle bestanden die u en uw collega’s hebben gemaakt of zelfs aan het maken zijn. Office 365 is daardoor de nieuwe manier van werken binnen de kantooromgeving en biedt zeer interessante mogelijkheden. Het beheer en onderhoud van Office 365 ligt geheel in handen van Microsoft, dus ook dat is een zorg minder.

Wij geven 7 redenen om over te stappen naar Office 365.

1 Overal beschikbaar

Bent u op een plaats waar u beschikking hebt over internet? Dan logt u eenvoudig in en kunt ter plekke uw taken doen. Dat geldt niet alleen voor u, maar voor alle teamleden binnen uw organisatie die het recht tot toegang hebben gekregen. Heeft u minder toegang tot internet? Ook dan kunt u zorgeloos werken: zie onderstaande reden ‘7 Flexibel in te richten’.

2 Geen eigen email-server meer nodig

Met Office 365 beschikt u over een e-mailserver in de Cloud met gedeelde agenda’s, contactpersonen en taken. U kunt uw eigen mailserver dus opruimen, inclusief de bijbehorende kosten.

3 Eenvoudig samenwerken

Office 365 maakt het mogelijk om met meerdere personen tegelijkertijd aan eenzelfde project of bestand te werken. Dit kan met interne medewerkers, maar ook met externen. Zo realiseert u een optimale samenwerking.

4 Altijd beschikbaar

Microsoft garandeert een 99.9% beschikbaarheid van uw IT-omgeving. Dat betekent dat u en uw collega’s altijd aan de slag kunnen. Het onderhoud wordt op zaterdagnachten gedaan. Zelfs dan zijn de bestanden beschikbaar, echter in de read-only mode.

5 Kostenbesparend

Door dat geen investering nodig is in eigen software (inclusief updates) en in hardware (vb. servers) werkt Office 365 in de regel kostenbesparend. 

6 Altijd up-to-date

Microsoft zorgt zelf voor alle updates. Dat betekent dat u altijd beschikt over de nieuwste software en de mogelijkheden die deze biedt. Op het gebied van beveiliging zorgt Microsoft ervoor dat uw pakket allen tijde optimaal beschermd is.

7 Flexibel in te richten

Niet al uw teamleden hebben de volledige software van Office 365 nodig. U kunt zelf bepalen wie welke software kan gebruiken, deze exact afstemmen op uw behoeften en zo de kosten limiteren. Wanneer u dat wenst kunt u ook een mix maken tussen Cloud en lokale installatie(s). Zo kunnen teamleden met minder internettoegang altijd door blijven werken. 


Advies over Office 365 voor uw organisatie

“Deltacom heeft ruime ervaring met office 365 en het werken in de Cloud. We kunnen u vrijblijvend een advies geven over de mogelijkheden die dit voor uw organisatie biedt. Neem gerust even contact met ons op.”

Rutger de Nooij, directeur Deltacom
06 42 29 47 46, rutger@deltacom.nl

VOICE over IP: pure winst in bereikbaarheid en flexibiliteit

Voice over IP (VOIP) – het bellen via een computernetwerk of internet – is op het niveau gekomen dat het de moeite loont om te bekijken of de voordelen van deze vorm van telefonie ook voor uw organisatie gelden. Als dat het geval is, dan is overstap naar VOIP ideaal wanneer uw huidige telefooncentrale toe is aan vervanging of uitbreiding.

De redenen voor VOIP

Met VOIP beschikt uw organisatie over de nieuwste telefooncentrale in de Cloud. Dat biedt de mogelijkheden van de laatste techniek met de nieuwste functies. In de regel biedt VOIP een zeer concurrerend beltarief voor het bellen naar vaste en mobiele nummers. Het allergrootste voordeel daarbij is dat u met VOIP – bij het merendeel van de aanbieders – gratis belt tussen alle toestellen die binnen uw systeem zijn aangemeld. Waar deze zich ook ter wereld bevinden. Andere voordelen van VOIP bestaan uit het gemakkelijk kunnen opnemen van gesprekken, analyse van gespreksdata, integratie met CRM, bellen met de pc, de beschikbaarheid van apps en zo meer.

Toch zit de grootste winst van VOIP in de bereikbaarheid en flexibiliteit. Deze wordt enorm vergroot. In geval van thuiswerken of werken op een andere locatie is de telewerker ook via een intern telefoonnummer bereikbaar en kan eenvoudig worden doorgeschakeld. Alle aangemelde telefoontoestellen zijn bereikbaar, wereldwijd. Groei en/of aanpassingen kunnen eenvoudig worden gerealiseerd, zonder aanpassingen in de hardware en software.

Reden om VOIP niet te gebruiken

Hoewel de voordelen van VOIP voor de meeste organisaties gelden, kan een slechte of onregelmatige verbinding met het internet een struikelblok zijn. Organisaties die zeer hoge eisen stellen aan beschikbaarheid en bereikbaarheid tegen acceptabele kosten kunnen wellicht het beste bij een eigen vaste telefooncentrale en aanbieder blijven.

Advies VOIP voor uw organisatie

"Staat u op het punt om uw huidige telefooncentrale te vervangen of uit te breiden? Dan loont het echt de moeite om vrijblijvend eens met ons over VOIP te praten. Wij bieden VOIP-oplossingen via onze Deltacom Hosted Voice dienst en kunnen u uitstekend adviseren. Naast de reeds genoemde voordelen heeft Deltacom Hosted Voice een bijzonder concurrerend beltarief voor het bellen naar vaste en mobiele nummers binnen en buiten Nederland. Uw teamleden kunnen onderling geheel gratis bellen, maar ook gratis naar alle bij Deltacom aangesloten organisaties. Daarnaast is er sprake van eenvoudig beheer; dat doen wij voor u."

Patrick Hendriks, commercieel directeur
06 51 56 69 89, patrick@deltacom.nl

Werken in de Cloud is veel meer dan een hype

Regelmatig krijgen wij als ICT deskundigen de vraag waarom een organisatie zou moeten kiezen voor het werken in de Cloud. Is dit een hype, waar iedereen een poosje de mond van vol heeft? Of biedt het werken in de Cloud echt structurele voordelen? En hoe zit het met de beveiliging? Is het niet beter om vertrouwelijke data op eigen hardware binnen de organisatie te houden?

Werken in de Cloud betekent dat software en bestanden niet langer op eigen systemen binnen uw organisatie staan, maar worden beheerd vanuit een datacenter. In de meeste scenario’s wegen de voordelen hiervan op tegen de nadelen. Wij zetten de redenen voor en tegen het werken in de Cloud voor u op een rijtje.

Redenen om te werken in de Cloud

 1. Uw software en data zijn beschikbaar op elke pc, tablet of zelfs smartphone, mits u verbinding heeft met Internet. U bent dus niet langer gebonden aan één locatie maar kunt waar ook in de wereld werken alsof u op uw eigen kantoor bent.
 2. U betaalt niet meer voor de aanschaf maar slechts voor het gebruik van ICT producten en diensten. Eigen servers zijn niet meer nodig.
 3. Uw data wordt veilig opgeslagen op servers binnen een datacenter dat optimaal is beveiligd tegen stroomstoring, inbraak en brand, maar ook tegen hackers.
 4. Er wordt altijd een goede back-up gemaakt van uw data.
 5. U werkt met de meest recente versies van software.
 6. Uw organisatie is flexibel: bij uitbreiding of inkrimping worden de kosten per maand aangepast.

Redenen om niet te werken in de Cloud

 1. Uw organisatie beschikt over beperkte toegang tot Internet waardoor Cloudoplossingen mogelijk niet optimaal functioneren.
 2. Binnen uw organisatie wordt gewerkt met erg specifieke bedrijfsprocessen die slechts in eigen beheer optimaal functioneren.
 3. Uw organisatie heeft een dermate grote omvang waardoor het interessanter kan zijn om uw kantoorautomatisering met interne systemen te organiseren. 

Ons advies voor werken in de Cloud

We bekijken voor uw organisatie graag welke voordelen het werken in de Cloud brengt en adviseren u met plezier vanuit onze deskundigheid en ervaring. U krijgt ook informatie over de Deltacom Cloudoplossingen. Zo ontdekt u dat werken in de Cloud veel meer is dan een hype. Het is een mogelijkheid om de efficiency binnen uw organisatie te verbeteren. U geniet een hoog serviceniveau en kunt zonder zorgen stabiel werken. Met Cloudoplossingen komt u ook nooit voor financiële verrassingen te staan. U weet exact waar u aan toe bent en kunt betrouwbaar financieel plannen met kloppende budgetten.

Rutger de Nooij, directeur Deltacom

06 42 29 47 46, rutger@deltacom.nl

Voorkomen en genezen niet voldoende? Cyberrisicoverzekering biedt uitkomst

Alerte organisaties zijn inmiddels doordrongen van het belang van informatiebeveiliging. Zeker nadat in januari dit jaar de nieuwe regelgeving op het gebied van bescherming van data van kracht is. Deze moet er voor zorgen dat organisaties de persoonsgegevens die zij beheren adequaat beveiligen. Maar wanneer voorkomen en genezen – ondanks alle inspanningen – niet voldoende is, beschermt een cyberrisicoverzekering tegen financiële schade.

Start met beleid voor informatiebeveiliging

Op de eerste plaats is het voor uw organisatie belangrijk om een goed beleid voor informatiebeveiliging op te stellen en deze uit te voeren. In vijf stappen – van het creëren van draagvlak en risicoanalyse tot (implementatie van een) actieplan en continu bewustzijn – wordt informatiebeveiliging onderdeel van het beleid en de cultuur van uw organisatie.

Risicoanalyse

In het stappenplan voor een helder beleid voor informatiebeveiliging, is het analyseren van risico’s van groot belang. Het is raadzaam om voor alle mogelijke risico’s de diverse scenario’s te bekijken. Hoe groot is de kans dat er iets gebeurt? Wat zijn de mogelijke gevolgen? En waar liggen de pijnpunten? Vervolgens kunt u beslissen wat te doen: het risico aanvaarden en niets doen, het risico trachten te voorkomen of de impact van het risico te verkleinen.

Risico verleggen: verzekeren

Als voorkomen of verkleinen niet voldoende mogelijk of realiseerbaar zijn, resteert een volgende optie: u kunt het risico ook verleggen. Een cyberrisicoverzekering biedt daarbij uitkomst. Een dergelijke verzekering dekt tal van zaken, waaronder de gevolgen van gestolen of verloren privacygevoelige gegevens. Denk daarbij aan onderzoekskosten en bestuurlijke boetes. Maar ook zaken als cyberaansprakelijkheid, kosten van data-inbreuk, juridische kosten en kosten die gemaakt dienen te worden voor extra klantondersteuning en crisismanagement.

Advies informatiebeveiliging voor uw organisatie

Goede informatiebeveiliging en het indekken van risico’s zijn geen eenvoudige zaken. Wij adviseren u graag. Deltacom heeft geanticipeerd op de ontwikkelingen rond informatiebeveiliging en beschikt over zowel een ISO 27001 als een NEN 7510 certificering. Voor onze relaties is het van belang om te weten dat ze ook op dit terrein goed ondersteund kunnen worden. Vanzelfsprekend adviseren en helpen wij iedere organisatie die zoekt naar een adequate databeveiliging.Hebt u vragen op dit terrein en wilt u ondersteuning bij passende (beveiligings)maatregelen? Neem dan gerust even contact met ons op”.

Patrick Hendriks, commercieel directeur
06 51 56 69 89, patrick@deltacom.nl

Twee Factor Authenticatie: een veilige manier om in te loggen

U herkent het probleem vast: voor tal van online toepassingen is inloggen vereist. En dat betekent bij velen dat u óf veel verschillende wachtwoorden in gebruik heeft – met als gevolg mogelijke geheugenproblemen – óf dat u slechts gebruik maakt van één wachtwoord, waardoor u kwetsbaar bent. Vooral met het nieuwe werken en cloudoplossingen is het van hoogst belang dat uw organisatie en de vertrouwelijke informatie daarbinnen geen onnodig gevaar loopt.

    
Twee factor authenticatie biedt de oplossing

Twee Factor Authenticatie is een veilige methode om als gebruiker in te loggen. Er zijn namelijk altijd twee factoren vereist. De eerste factor bestaat uit iets dat de gebruiker weet: een gebruikersnaam en een bijhorend wachtwoord. De tweede factor bestaat uit een tool die de gebruiker heeft: een ‘token’ via een apparaatje, zoals bijvoorbeeld de scanner bij internetbankieren. Maar het kan bijvoorbeeld ook een code zijn die de gebruiker ontvangt via sms of App.

Gebruikersgemak

In toepassing is Twee Factor Authenticatie zowel veilig als comfortabel. Er zijn meerdere methoden om er voor te zorgen dat een gebruiker een benodigd token ontvangt. Naast fysiek apparaatjes zijn er diverse mogelijkheden via smartphone of smartwatch, maar ook via een sms-bericht of door te bellen.

Eenvoudig te implementeren

Implementatie van het inloggen via Twee Factor Authenticatie lijkt wellicht ingewikkeld, maar is in de praktijk niet moeilijk. Uw ICT partner moet dit eenvoudig voor uw organisatie kunnen realiseren.

Belangrijke tip: begin met uw beleid

Voordat deze manier van veilig inloggen wordt geïmplementeerd, is het van belang dat er op meerdere vlakken goed gekeken wordt naar de informatiebeveiliging binnen uw organisatie. Vandaar een belangrijke tip: start met het maken van goed beleid op dit terrein. Dit kan in een aantal wezenlijke stappen. Naast het creëren van draagvlak is het opstellen van een goede risico analyse belangrijk. Vervolgens het opstellen van een actieplan en het ook daadwerkelijk uitvoeren hiervan. En belangrijk ook: een continu bewustzijn is essentieel. Zo wordt beleid cultuur.

Twee Factor Authenticatie voor uw organisatie

“De implementatie van een Twee factor Authenticatie is voor een gedegen ICT-bedrijf niet ingewikkeld. De ontwikkeling van een goed en effectief beleid voor informatiebeveiliging is echter niet van vandaag op morgen gedaan. Het vergt inzicht en kost tijd en energie, maar is belangrijk. Deltacom kan u uitstekend helpen bij de ontwikkeling. We hebben geanticipeerd op de ontwikkelingen rond informatiebeveiliging en beschikken over zowel een ISO 27001 als een NEN 7510 certificering. Het is voor onze relaties van belang dat ze weten dat ze door Deltacom ook op dit terrein goed ondersteund worden.

Vanzelfsprekend adviseren wij iedere organisatie die zoekt naar een adequate informatiebeveiliging. Hebt u vragen op dit terrein, of wilt u ondersteuning bij passende (beveiligings)maatregelen? Neem dan gerust even contact met ons op”.

Rutger de Nooij, Directeur Deltacom
06 42 29 47 46, rutger@deltacom.nl

Praktisch stappenplan voor een helder beleid Informatiebeveiliging

Met het inwerking treden van de nieuwe regelgeving rond datalekken ontstaat bij bedrijven en organisaties het besef dat het goed is om informatiebeveiliging een onderdeel van hun beleid en organisatiecultuur te laten zijn. Wij ontvangen toenemend vragen over dit onderwerp en hebben daarom een praktisch stappenplan opgesteld voor de ontwikkeling van een beleid voor informatiebeveiliging. In vijf stappen helpen wij u op weg.

     

Stap 1: Besef voor het belang en het creëren van draagvlak

Belangrijk is dat iedereen binnen uw organisatie – van directie tot medewerkers – beseft wat het belang is van een helder beleid voor informatiebeveiliging. Hiermee wordt draagvlak gecreëerd en dat is de basis voor effectieve implementatie en verdere uitvoering.

Stap 2: Risico analyse

De volgende stap is een analyse van de risico’s die uw organisatie loopt en de impact die het gebrek aan informatiebeveiliging kan hebben. Vraag uzelf af wat er in diverse scenario’s kan gebeuren. Risico = Kans x Gevolg. Is de kans groot dat iets gebeurt? En wat zijn de mogelijke gevolgen, zowel voor de organisatie als geheel, als voor de werkzame personen? Op basis van de risico analyse kunnen de pijnpunten worden vastgelegd.

Stap 3: Actieplan risicobehandeling

Vanuit de risico analyse kan een actieplan voor risicobehandeling worden opgesteld. Dit bestaat uit maatregelen om de impact van risico’s te minimaliseren of deze zo mogelijk te voorkomen. Ook wordt in het actieplan bekeken hoe uw organisatie de impact van onvermijdbare risico’s kan afdekken, bijvoorbeeld door middel van verzekering. Belangrijk is dat elk actiepunt in het plan SMART wordt geformuleerd. Dus Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden.

Stap 4: De uitvoering van het actieplan

Start met de uitvoering van het opgestelde actieplan en maak één persoon binnen de organisatie verantwoordelijk voor deze uitvoering. Alle schakels binnen de organisatie dienen betrokken te worden bij de implementatie. Vervolgens is een goede rapportage naar het management essentieel.

Stap 5: Continu bewustzijn. Van beleid naar cultuur

Het beleid informatiebeveiliging moet onderdeel gaan worden van de organisatiecultuur. Dit betekent dat hieraan na implementatie voortdurend energie en aandacht moet uitgaan. Het hoort een continu proces van bewustzijn en optimalisatie te zijn. Van belang daarbij is dat teamleden zich zelf verantwoordelijk voelen voor de uitvoering en naleving van de gemaakte afspraken.

Advies beleid informatiebeveiliging voor uw organisatie

“De ontwikkeling van een goed en effectief beleid voor informatiebeveiliging is niet van vandaag op morgen gedaan. Het vergt inzicht en kost tijd en energie, maar het is belangrijk. Deltacom kan u uitstekend helpen bij de ontwikkeling. We hebben geanticipeerd op de ontwikkelingen rond informatiebeveiliging en beschikken over zowel een ISO 27001 als een NEN 7510 certificering. Het is voor onze relaties van belang dat ze weten dat ze door Deltacom ook op dit terrein goed ondersteund worden.

Vanzelfsprekend adviseren wij iedere organisatie die zoekt naar een adequate informatiebeveiliging. Hebt u vragen op dit terrein, of wilt u ondersteuning bij passende (beveiligings)maatregelen? Neem dan gerust even contact met ons op”.

Patrick Hendriks, commercieel directeur
06 51 56 69 89, patrick@deltacom.nl

Proactief systeembeheer: voorkomen is veel beter dan genezen

Je staat er niet vaak bij stil, maar we zijn afhankelijk geworden van onze systemen. Goedwerkende computers, servers en netwerken zijn een must. Het is net als met elektriciteit. Wanneer de toevoer uitvalt, merken we pas echt onze kwetsbaarheid. Gelukkig wordt achter de schermen hard gewerkt om dat zoveel mogelijk te voorkomen. Zo kan dat ook met het uw systemen. In de laatste jaren zijn de technieken om uw systeembeheer proactief te beheren uitgebreid en geoptimaliseerd. Indien uw ICT partner nog niet proactief uw systemen beheert, wordt het hoog tijd om deze hiermee aan de slag te zetten.

Hier volgen vijf redenen voor proactief systeembeheer:

Reden 1: Voorkom kostbaar productieverlies

Proactief systeembeheer zorgt ervoor dat problemen veelal worden opgelost voordat ze zich daadwerkelijk voordoen. De juiste monitoring maakt dit mogelijk. Snel wordt op signalen gereageerd en zo wordt voorkomen dat u of uw teamleden duimen moeten draaien tot een probleem is opgelost. U kunt waarschijnlijk zelf eenvoudig het rekensommetje maken wat het kost als uw organisatie geen factureerbare uren kan maken, niet kan mailen of bellen en geen offertes kan opstellen.

Reden 2: Kostenbesparend

Proactief systeembeheer levert in de regel besparingen op. Het wordt veelal aangeboden via een voordeligere abonnementsvorm, waarmee u betaalt per gebruiker en per maand. Een all-in contract, zonder voorbehoud en kleine lettertjes. Dat betekent ook dat u niet voor nare financiële verrassingen komt te staan en u exact kunt budgetteren.

Reden 3: Duidelijke servicecontracten op maat. U weet waar u aan toe bent.

Goed proactief systeembeheer wordt ook geregeld via een duidelijk service contract. Daarbij weet u precies wat u kunt verwachten. Doordat deze contracten vaak ook maandelijks opzegbaar of afsluitbaar zijn blijft u flexibel, zowel bij groei als bij krimp van uw organisatie.

Reden 4: Ondersteuning voor alle medewerkers

Bij traditionele benaderingen voor kantoorautomatisering is er binnen een organisatie vaak slechts één teamlid die contact onderhoudt met de ICT helpdesk. Bij proactieve systeembeheeroplossingen worden alle medewerkers ondersteund. Ze kunnen bij vragen of problemen direct zelf actie ondernemen. Dat is efficiënt en scheelt dus tijd en kosten.

Reden 5: Ontzorging en ontstoring

Een goede systeembeheerder ontzorgt u op het gebied van ICT. Proactief systeembeheer gaat een stap verder: niet alleen ontzorgen, maar ook ontstoren. Dat betekent dat medewerkers prettig kunnen doorwerken en niet worden geconfronteerd met onnodige storingen. Dat is niet alleen positief voor het werkplezier, maar zeker ook voor de productiviteit.

Advies voor proactief systeembeheer

“Onze langdurige en ruime ervaring met kantoorautomatisering leerde ons de grote voordelen van proactief systeembeheer goed kennen. Dat is de reden dat wij kwamen met Deltacom 100%. Evident is dat hierdoor de meeste problemen kunnen worden opgelost voordat zij zich werkelijk manifesteren en gaan zorgen voor stilstand, productieverlies, stress en ergernis.

Wij maken graag met u een afspraak om de mogelijkheden van proactief systeembeheer voor uw organisatie te bespreken. Wij laten u de mogelijkheden in uw specifieke situatie zien, tonen daarbij de mogelijke besparingen en adviseren u deskundig. Overigens ook over de beste hardware, die wordt u bij Deltacom tegen inkoopprijzen aangeboden. Ook dat zorgt voor een win-win-situatie.”

Rutger de Nooij, Directeur Deltacom
06 42 29 47 46, rutger@deltacom.nl

Uniek in Nederland: de Print-As-A-Service oplossing

De afgelopen decennia is de kantooromgeving – onder andere door de komst van internet – immens veranderd. Momenteel bevinden we ons wederom in een fase van structurele hervorming. Organisaties betalen niet langer meer voor de aanschaf maar slechts voor het gebruik van ICT producten en diensten. Voorbeelden hiervan zijn ‘Software-As-A-Service’ in de vorm van Office 365 –waarbij betaald wordt voor het gebruik van Microsoft Office – of zelfs volledige werkplekken in de cloud zoals Deltacom-Cloud.nl.

Volledig in lijn met deze hervorming en uniek in Nederland is de Print-As-A-Service (PAAS) oplossing die Deltacom in samenwerking met Toshiba biedt. De Deltacom PAAS oplossing geeft u vier belangrijke voordelen:

Voordeel 1: Geen aanschafkosten
Instappen is eenvoudig. Bij Deltacom PAAS zijn geen aanschafkosten. Er wordt slechts een vaste vergoeding per gebruiker per maand betaald voor de printoplossing. De facto zorgt dit dus voor lagere kosten.

Voordeel 2: Per maand opzegbaar
In tegenstelling tot wat tot op heden bij aanbieders gebruikelijk is, hoeft er geen langlopende overeenkomst te worden afgesloten. De Deltacom PAAS oplossing kan per maand worden opgezegd. Dit betekent flexibiliteit en geen onnodige kosten bij een eventuele overstap.

Voordeel 3: Geen naheffingen
De Deltacom PAAS oplossing is overzichtelijk en inzichtelijk. U weet vooraf en tijdens onze dienstverlening precies waar u aan toe bent en loopt – in tegenstelling tot andere printdiensten – geen risico op eventuele naheffingen.

Voordeel 4: Zaken doen met één partij
Bij traditionele aanbieders doet u vaak zaken met meerdere partijen. Niet alleen met de leverancier van een bepaalde printer, maar ook met een partij die de lease verzorgt. Dit gaat vaak samen met ingewikkelde contractconstructies. Met de Deltacom PAAS oplossing doet u zaken met slechts één partij: Deltacom verzorgt de installatie, maar ook het beheer, de service en de support van uw printoplossing.  

Advies voor de Deltacom Print-As-A-Service oplossing

    
“De flexibiliteit die onze PAAS oplossing aan organisaties biedt en de beheersing van kosten die daarmee gepaard gaat, voldoet in de praktijk exact aan de behoefte die er bij vrijwel elke organisatie is. Daarom zijn we er bij Deltacom zo enthousiast over en we ervaren een zelfde enthousiasme bij organisaties die we op dit onderwerp mogen adviseren.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat”.

Patrick Hendriks, commercieel directeur
06 51 56 69 89, patrick@deltacom.nl

5 belangrijke tips voor de informatie­beveiliging binnen uw organisatie

De media berichten regelmatig alarmerend over problemen rond informatiebeveiliging. En dat heeft een reden: cybercriminaliteit groeit de laatste jaren exponentieel. Maar ook de nieuwe regelgeving rond datalekken die per 1 januari dit jaar is ingegaan, heeft het onderwerp informatiebeveiliging op de voorgrond gezet bij bedrijven en organisaties. Met name binnen de zorgsector en ook bij banken en verzekeringsmaatschappijen staat dit onderwerp hoog op de agenda.

De afgelopen maanden ontvingen wij veel vragen van klanten en relaties. Rode draad daarbij was de vraag wat te doen om de beveiliging van informatie binnen de organisatie te verbeteren.  

Met vijf effectieve tips helpen wij u graag op weg.

Tip 1: Implementeer gedegen antivirus software

Cybercriminelen zijn op zoek naar organisaties waar zij onder meer persoonsgegevens kunnen achterhalen. In eerste instantie wordt door hen gezocht naar het ‘low-hanging fruit’: organisaties die hun basisbeveiliging niet goed op orde hebben. Installeer daarom goede antivirus software met frequente updates, zodat u beschermt bent en blijft tegen de laatste virussen, spyware, wormen, trojans en phising websites.

Tip 2: Gebruik two-factor authentication bij inloggen

Two-factor authentication is een veilige methode om in te loggen als gebruiker. Er is namelijk een tweede factor voor authenticatie vereist. De eerste factor bestaat uit iets wat de gebruiker weet: een gebruikersnaam en wachtwoord. De tweede factor hierbij is een tool die de gebruiker heeft: een ‘token’ via een apparaatje, bijvoorbeeld de scanner bij het internetbankieren. Maar bijvoorbeeld ook een code die de gebruiker ontvangt via een sms-bericht.

Tip 3: Zorg voor bewustwording bij uw teamleden

Door een duidelijk beleid te ontwikkelen voor informatiebeveiliging en dit regelmatig te communiceren ontstaat bewustwording bij iedereen binnen uw organisatie. Dat is belangrijk: ieder teamlid moet weten wat zijn of haar verantwoordelijkheden op dit gebied zijn en er naar handelen. Alle do’s en don’ts maar zeker ook de mogelijke consequenties. Informatiebeveiliging moet een wezenlijk onderdeel worden van de organisatiecultuur.

Tip 4: Zorg voor goede back-up

Betrouwbare back-up is essentieel. Niet alleen omdat het verlies aan gegevens vaak enorme gevolgen heeft. Maar ook omdat binnen de nieuwe regelgeving het verlies van persoonsgegevens zonder de aanwezigheid van een goede back-up als een datalek wordt aangemerkt. Zorg er daarom voor dat de back-up op een andere locatie dan die van uw huidige systeem wordt bewaard.

Tip 5: Werk met gecertificeerde partners

In geval dat uw data – bijvoorbeeld uw back-up – worden opgeslagen bij partners (zoals uw ICT partner) is het belangrijk dat deze beschikken over adequate informatiebeveiliging. De certificeringen ISO 27001 en NEN 7510 waarborgen dit. Werk daarom dus met partners die beschikken over deze certificeringen.

Advies informatiebeveiliging voor uw organisatie

   

“Met het volgen van bovenstaande tips neemt u belangrijke stappen in het realiseren van een adequate informatiebeveiliging binnen uw organisatie. Gelukkig zien steeds meer professionele organisaties het belang hiervan.

Mocht u vragen hebben of begeleiding wensen op dit gebied, neemt u dan gerust contact met ons op. Deltacom helpt u graag.”

Rutger de Nooij, Directeur Deltacom
06 42 29 47 46, rutger@deltacom.nl

 

 

 

Onmisbare alleskunner faciliteert uw kantoor

De Multifunctionele printer (MFP) maakt op dit moment een zeer snelle opmars in de kantooromgeving. Een MFP is een effectieve alleskunner: u kunt ermee printen, faxen, scannen, kopiëren en e-mail verzenden. Daarbij is hij niet alleen kostentechnisch interessant, maar levert hij ook een significante bijdrage aan het efficiënt maken van uw kantoorautomatisering. Het is niet voor niets dat deze totaaloplosser bejubeld wordt door tal van gebruikers.

De voordelen op een rij

Een MFP is een ideaal hulpmiddel bij de optimalisatie van informatie- en documentbeheer van organisaties. Voldoende redenen dus om de aanschaf ervan te overwegen. In het kort de voordelen op een rij:

 • Eén apparaat betekent lagere hardwarekosten
 • Een MFP is voordeliger in gebruik ten opzichte van traditionele printoplossingen
 • De alleskunner is ruimtebesparend
 • Een MFP geeft minder uitstoot en dat betekent een gezondere werkomgeving
 • Het papierverbruik kan drastisch worden verminderd
 • Een MFP kan zeer eenvoudig worden aangestuurd

Ideaal voor het nieuwe werken

Een MFP sluit met al zijn mogelijkheden naadloos aan op Het Nieuwe Werken, met als doel om werk zo slim en optimaal mogelijk in te richten. Mensen werken steeds vaker op verschillende locaties. Dit alles vraagt een flexibele opzet van documentbeheer, gericht op centrale én decentrale aansturing. De MFP is eenvoudig in te richten als maatwerkoplossing voor Het Nieuwe Werken, zodat medewerkers slimmer, efficiënter en effectiever hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Advies multifunctional voor uw organisatie

    
“Deltacom is oprecht enthousiast over de mogelijkheden die wij onze klanten kunnen bieden op het gebied van document management systemen. Wij kunnen voor u een forse reductie van papiergebruik en energiebesparing realiseren. Tevens kan worden voldaan aan de hoogste veiligheidseisen op het gebied van databeheer.

Wij werken al jaren samen met Toshiba Tec. De kracht van Toshiba is dat zij de kennis en kunde hebben van een wereldwijde marktleider, maar de korte lijnen voor service en support van een regionale speler. Deze aanvulling op de ICT-specialisten van Deltacom zorgt ervoor dat wij onze klanten optimaal kunnen bedienen.

Mijn advies is om met ons het gesprek aan te gaan over de mogelijkheden van een Multifunctional. De voordelen zijn echt enorm”.

Patrick Hendriks, commercieel directeur
06 51 56 69 89, patrick@deltacom.nl

Wat betekent de meldplicht datalekken voor uw organisatie?

Er is sinds 1 januari nieuwe regelgeving op het gebied van bescherming van data. Voor elke organisatie die te maken heeft met het bewaren van persoonsgegevens is deze nieuwe wet belangrijk. In geval van een datalek geldt namelijk een meldplicht. Als de beveiliging van gegevens niet op orde is, kunnen boetes worden opgelegd. En wie persoonsgegevens verwerkt en dat onrechtmatig doet kan eveneens te maken krijgen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Van organisaties wordt verwacht dat ze persoonsgegevens adequaat beveiligen en dat ze deze op de juiste wijze gebruiken.; verwerking van de gegevens mag hierbij nooit verder gaan dan strikt noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn verzameld.

Als het onverhoopt fout gaat, dan is de nieuwe wet duidelijk: een datalek dient altijd te worden gemeld aan de toezichthouder. Er is sprake van een datalek als persoonsgegevens kwijtraken, onbevoegd worden gebruikt of worden gestolen. Bijvoorbeeld door hackers. Maar er zijn nog meer situaties die worden bestempeld als een datalek. Denk hierbij aan het verlies van een USB-stick of het per abuis sturen van een mailbericht met persoonsgegevens naar een verkeerde ontvanger. Zelfs het verlies van dergelijke gegevens vanwege een brand zonder dat er een back-up is gemaakt, ziet de wet als een datalek. Van elke organisatie wordt verwacht dat de juiste beveiligingsmaatregelen worden genomen om datalekken te voorkomen.

Verplichte melding

Als het gaat om een ‘ernstig’ datalek – bijvoorbeeld het lekken van persoonlijke inloggegevens en financiële gegevens – dan moet dit binnen twee werkdagen aan de toezichthouder worden gemeld. Zijn er mogelijk ongunstige gevolgen voor de privésfeer van betrokkenen dan dienen ook deze op de hoogte te worden gebracht.

Voor alle meldingen geldt dat u de informatie die u aan de toezichthouder heeft verstrekt, dient te bewaren. Deze informatie moet bestaan uit feiten en gegevens van het betreffende lek zoals de oorzaak, om welke soort gegevens het gaat, het moment waarop het lek is ontdekt en welke maatregelen vervolgens zijn genomen. Mocht er communicatie plaatsvinden met betrokkenen, dan is het van belang om ook deze goed te bewaren.

Goed nalopen
Niet melden van een datalek waarvoor een meldplicht geldt, het oneigenlijk verwerken van persoonsgegevens of het niet op orde hebben van de beveiliging ervan kan worden bestraft. Zeker wanneer blijkt dat er sprake is van opzet of van nalatigheid. Het is daarom belangrijk om alle zaken rondom informatiebeveiliging binnen uw organisatie goed na te lopen om te zien of deze op orde is en voldoet aan de regelgeving.

Met een helder en goed vastgelegd beleid voor informatiebeveiliging verkleint u de risico’s op datalekken. Het is ook belangrijk dat alle medewerkers weten hoe ze moeten handelen als er een lek plaatsvindt. Verder kan het afsluiten van een cyberrisicoverzekering, waardoor u verzekerd bent voor de schade door datalekken, een goede stap zijn.

Advies informatiebeveiliging voor uw organisatie

    
“Ik kan me voorstellen dat u bovenstaande materie lastig vindt en dat u nog niet goed weet wat de gevolgen zijn voor uw organisatie.

Wij adviseren u graag. We hebben geanticipeerd op de ontwikkelingen rond informatiebeveiliging en beschikken over zowel een ISO 27001 als een NEN 7510 certificering. Voor onze relaties is het van belang om te weten dat ze ook op dit terrein goed ondersteund kunnen worden. Vanzelfsprekend adviseren wij iedere organisatie die zoekt naar een adequate informatiebeveiliging.

Hebt u vragen op dit terrein en wilt u ondersteuning bij passende (beveiligings)maatregelen? Neem dan gerust even contact met ons op.”

Rutger de Nooij, Directeur Deltacom
06 42 29 47 46, rutger@deltacom.nl

 

De werkwijze en diensten van Deltacom

IT is vandaag de dag het technische hart van elke organisatie. Een adequaat functionerende kantoorautomatisering is onontbeerlijk. Wij van Deltacom zijn dagelijks in de weer om dit voor onze klanten te realiseren. Dat doen wij proactief en preventief, geheel conform de kerngedachte van Deltacom: Before you know IT.

Door de processen bij onze klanten te monitoren weten we vaak al dat een proces fout gaat, voordat het probleem zich daadwerkelijk manifesteert. Onze dienstverlening is snel, efficiënt en effectief.

Deltacom neemt uw zorgen graag weg met een uitgekiend producten en dienstenaanbod:

Deltacom-Cloud.nl: uw werkplek via het internet
Onder de noemer “Deltacom-Cloud.nl” levert Deltacom Clouddiensten ten behoeve van klanten in het MKB. Deltacom-Cloud.nl laat u overal makkelijk en eenvoudig werken binnen een beveiligde omgeving. Meer over Deltacom-Cloud.nl...

Deltacom 100%: Volledige ontzorging van uw systeembeheer
Met Deltacom 100% neemt Deltacom voor een vast bedrag per maand uw systeembeheer volledig over. Dat betekent niet alleen zorgeloos werken, maar geeft ook de mogelijkheid tot strak budgetteren. Meer over Deltacom 100% pagina...

Deltacom hosted voice: Moderne, kostenbesparende telefonie
Met Deltacom Hosted Voice biedt Deltacom telefoniediensten met een groot aantal voordelen: minder vaste kosten, minder belkosten, eenvoudig beheer, altijd de nieuwe telefooncentrale, schaalbaarheid, flexibiliteit en overzichtelijker dan ooit. Meer over Deltacom Hosted Voice...

Printen, faxen, scannen en kopiëren: Toshiba Multifunctionals
Toshiba Multifunctionals zorgen voor snel, efficiënt en productief printen, scannen, faxen en kopiëren. Deze kantoormachines realiseren duidelijke kostenbesparingen en zijn probleemloos te integreren binnen uw totale kantoorautomatisering. Een Toshiba Multifunctional kan worden gekocht, geleased of gehuurd. Lees meer over printen, scannen en faxen op de Deltacom Toshiba Multifunctionals pagina...

Alle hardware: voor een stabiele kantoorautomatisering
Als vanouds levert Deltacom alle voorkomende hardware voor kantoorautomatisering. Van beeldscherm tot ergonomische muis, van netwerkserver tot laptop. Dit alles voor een uitstekende kwaliteit tegen marktconforme prijzen.

Alle software: voor een efficiënte werkplek
Ten behoeve van een efficiënte kantoorautomatisering levert Deltacom voor zijn klanten in het MKB alle benodigde software van Microsoft. Deltacom is erkend als Microsoft Small Business specialist.

Wilt u meer weten over de werkwijze en diensten van Deltacom?
Neem dan contact met Rutger de Nooij via 0167-542254 of rutger@deltacom.nl.

Familiebedrijf op zoek naar lange termijn relaties

Deltacom is een kantoorautomatiseringsbedrijf dat bestaat uit een hecht team van professionals die allemaal werken vanuit dezelfde instelling: Deltacom staat voor volledige ontzorging, waarbij we in een hechte samenwerking met u als klant gaan voor een langdurige relatie.

Uw IT-problemen zijn onze problemen, die we – Before you know IT – voor u oplossen. Snel, efficiënt, kostenbewust en vaak voor dat u er erg in hebt. Vanuit onze passie en deskundigheid regelen wij alles rond uw kantoorautomatisering en komen we met oplossingen die het beste bij u passen. Dat doen we sinds 1998.

Deltacom is een familiebedrijf dat een persoonlijke en uitstekende dienstverlening hoog in het vaandel heeft staan. Graag laten wij u kennis maken met ons uitgekiende producten- en dienstenaanbod: van volledige ontzorging van uw systeembeheer via Deltacom 100% tot effectieve cloud oplossingen met Deltacom-Cloud.nl. En van VOIP telefonie tot alle benodigde hardware & software voor een effectieve kantoorautomatisering. 

Deltacom Blog: kennisblog over ICT

Deltacom Blog is een kennisblog over ICT en kantoorautomatisering. Bedrijven en instellingen zijn dagelijks op zoek naar manieren om hun organisatie zo effectief en efficiënt mogelijk in te richten. Vooral nu, want technologische ontwikkelingen volgen elkaar in sneltreinvaart op.

Maar welke trends zijn nu relevant? En belangrijker nog: hoe kunnen deze ontwikkelingen uw organisatie verder helpen? Deltacom herkent deze vragen en geeft antwoord. Vanuit onze passie en deskundigheid geven wij uitleg over ICT trends en ontwikkelingen met als doel om u inzicht te geven in de mogelijkheden die ICT kan bieden voor een zo optimaal mogelijke inrichting van uw bedrijfsprocessen.

Hebt u vragen over uw kantoorautomatisering en hebt u behoefte aan een gedegen advies? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij maken graag een afspraak met u om u persoonlijk van dienst te zijn.

Wilt u ons spreken? Dit zijn onze directe contactgegevens:

Patrick Hendriks

commercieel directeur
06 51 56 69 89
patrick@deltacom.nl

Rutger de Nooij

directeur
06 42 29 47 46
rutger@deltacom.nl

Over Deltacom Blog

Deltacom Blog is een kennisblog over ICT en kantoorautomatisering. Bedrijven en instellingen zijn dagelijks op zoek naar manieren om hun organisatie zo effectief en efficiënt mogelijk in te richten. Vooral nu, want technologische ontwikkelingen volgen elkaar in sneltreinvaart op. Maar welke trends zijn nu relevant? En belangrijker nog: hoe kunnen deze ontwikkelingen uw organisatie verder helpen? Deltacom herkent deze vragen en geeft antwoord. Vanuit onze passie en deskundigheid geven wij uitleg over ICT trends en ontwikkelingen met als doel om u inzicht te geven in de mogelijkheden die ICT kan bieden voor een zo optimaal mogelijke inrichting van uw bedrijfsprocessen.

Rutger de Nooij

directeur
06 42 29 47 46
rutger@deltacom.nl

Patrick Hendriks

commercieel directeur
06 51 56 69 89
patrick@deltacom.nl

Contact

Deltacom | Before you know IT

Kaaistraat 46, 4651 BP Steenbergen
T: (0167) 54 22 54
E: info@deltacom.nl