Regelmatig krijgen wij als ICT deskundigen de vraag waarom een organisatie zou moeten kiezen voor het werken in de Cloud. Is dit een hype, waar iedereen een poosje de mond van vol heeft? Of biedt het werken in de Cloud echt structurele voordelen? En hoe zit het met de beveiliging? Is het niet beter om vertrouwelijke data op eigen hardware binnen de organisatie te houden?

Werken in de Cloud betekent dat software en bestanden niet langer op eigen systemen binnen uw organisatie staan, maar worden beheerd vanuit een datacenter. In de meeste scenario’s wegen de voordelen hiervan op tegen de nadelen. Wij zetten de redenen voor en tegen het werken in de Cloud voor u op een rijtje.

Redenen om te werken in de Cloud

  1. Uw software en data zijn beschikbaar op elke pc, tablet of zelfs smartphone, mits u verbinding heeft met Internet. U bent dus niet langer gebonden aan één locatie maar kunt waar ook in de wereld werken alsof u op uw eigen kantoor bent.
  2. U betaalt niet meer voor de aanschaf maar slechts voor het gebruik van ICT producten en diensten. Eigen servers zijn niet meer nodig.
  3. Uw data wordt veilig opgeslagen op servers binnen een datacenter dat optimaal is beveiligd tegen stroomstoring, inbraak en brand, maar ook tegen hackers.
  4. Er wordt altijd een goede back-up gemaakt van uw data.
  5. U werkt met de meest recente versies van software.
  6. Uw organisatie is flexibel: bij uitbreiding of inkrimping worden de kosten per maand aangepast.

Redenen om niet te werken in de Cloud

  1. Uw organisatie beschikt over beperkte toegang tot Internet waardoor Cloudoplossingen mogelijk niet optimaal functioneren.
  2. Binnen uw organisatie wordt gewerkt met erg specifieke bedrijfsprocessen die slechts in eigen beheer optimaal functioneren.
  3. Uw organisatie heeft een dermate grote omvang waardoor het interessanter kan zijn om uw kantoorautomatisering met interne systemen te organiseren.

Ons advies voor werken in de Cloud

We bekijken voor uw organisatie graag welke voordelen het werken in de Cloud brengt en adviseren u met plezier vanuit onze deskundigheid en ervaring. U krijgt ook informatie over de Deltacom Cloudoplossingen. Zo ontdekt u dat werken in de Cloud veel meer is dan een hype. Het is een mogelijkheid om de efficiency binnen uw organisatie te verbeteren. U geniet een hoog serviceniveau en kunt zonder zorgen stabiel werken. Met Cloudoplossingen komt u ook nooit voor financiële verrassingen te staan. U weet exact waar u aan toe bent en kunt betrouwbaar financieel plannen met kloppende budgetten.

Auteur blogartikel: Rutger de Nooij, Deltacom

"Als directeur van Deltacom adviseer ik bestaande en nieuwe klanten over de beste ICT-oplossingen voor hun organisatie. Deltacom is een kantoorautomatiseringsbedrijf dat bestaat uit een hecht team van professionals die allemaal werken vanuit dezelfde instelling: we staan voor volledige ontzorging van onze klanten. Daarbij gaan we een hechte samenwerking aan en werken we aan een langdurige relatie. Wanneer u onze klant bent, zijn uw ICT-problemen onze problemen. Die lossen we – Before You Know IT – voor u op. Snel, efficiënt, kostenbewust en vaak voor u er erg in hebt. Vanuit onze passie en deskundigheid regelen wij alles rond uw kantoorautomatisering. We komen daarbij met oplossingen die het beste bij u en uw organisatie passen. Dat doen we sinds 1998."

Rutger de Nooij, directeur
06 42 29 47 46,
rutger@deltacom.nl