Het werken in de Cloud biedt voor veel bedrijven en organisaties een uitstekende oplossing. De flexibiliteit krijgt daarbij een hoge waardering. Niet alleen kan er gewerkt worden vanaf elke plek waar internet voorhanden is, maar ook de informatiebeveiliging is uitstekend geregeld en over een goede back-up hoeven de gebruikers zich geen zorgen te maken.

Toch zijn er situaties waarin we anders adviseren
Vooral wanneer er grote verwerkingskracht noodzakelijk is, biedt lokaal werken uitkomst. Een goed voorbeeld hiervan zijn CAD/CAM-toepassingen, die met name gebruikt worden in de aannemerij en ontwerpindustrie. Hoewel sommige CAD-applicaties goed draaien in de Cloud – een voorbeeld is de software Bricscad – heeft verwerking via een lokaal werkstation de voorkeur. Ook voor bijvoorbeeld grafische ontwerpers die te maken hebben met zeer grote databestanden, kan lokaal werken de beste keuze zijn.

De komst van SAAS-oplossingen
Een andere reden om nog niet te kiezen voor het werken in de Cloud, is de ontwikkeling bij grote aanbieders van CAD/CAM-applicaties. De trend is hier dat bepaalde applicaties binnen afzienbare tijd volgens het principe van Software As A Service (SAAS) aangeboden gaan worden.

Zaken splitsen
Ons advies is om – voor nu – lokaal te (blijven) werken met CAD/CAM-toepassingen en daarnaast de kantoorautomatisering in de Cloud te realiseren. Deltacom kan vervolgens de bestandenkoppeling tussen de ontwerpafdelingen en de overige afdelingen binnen de organisatie probleemloos verzorgen.

Vrijblijvend deskundig advies
Heeft u behoefte aan een deskundig advies over de optimale situatie voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0167-565930 of info@deltacom.nl. Deltacom heeft ruime ervaring op dit terrein en zorgt voor tal van bedrijven en organisaties dat ze flexibel en efficiënt kunnen werken en te allen tijde in control zijn en blijven.