Alerte organisaties zijn inmiddels doordrongen van het belang van informatiebeveiliging. Zeker nadat in januari dit jaar de nieuwe regelgeving op het gebied van bescherming van data van kracht is. Deze moet er voor zorgen dat organisaties de persoonsgegevens die zij beheren adequaat beveiligen. Maar wanneer voorkomen en genezen – ondanks alle inspanningen – niet voldoende is, beschermt een cyberrisicoverzekering tegen financiële schade.

Start met beleid voor informatiebeveiliging

Op de eerste plaats is het voor uw organisatie belangrijk om een goed beleid voor informatiebeveiliging op te stellen en deze uit te voeren. In vijf stappen – van het creëren van draagvlak en risicoanalyse tot (implementatie van een) actieplan en continu bewustzijn – wordt informatiebeveiliging onderdeel van het beleid en de cultuur van uw organisatie.

Risicoanalyse

In het stappenplan voor een helder beleid voor informatiebeveiliging, is het analyseren van risico’s van groot belang. Het is raadzaam om voor alle mogelijke risico’s de diverse scenario’s te bekijken. Hoe groot is de kans dat er iets gebeurt? Wat zijn de mogelijke gevolgen? En waar liggen de pijnpunten? Vervolgens kunt u beslissen wat te doen: het risico aanvaarden en niets doen, het risico trachten te voorkomen of de impact van het risico te verkleinen.

Risico verleggen: verzekeren

Als voorkomen of verkleinen niet voldoende mogelijk of realiseerbaar zijn, resteert een volgende optie: u kunt het risico ook verleggen. Een cyberrisicoverzekering biedt daarbij uitkomst. Een dergelijke verzekering dekt tal van zaken, waaronder de gevolgen van gestolen of verloren privacygevoelige gegevens. Denk daarbij aan onderzoekskosten en bestuurlijke boetes. Maar ook zaken als cyberaansprakelijkheid, kosten van data-inbreuk, juridische kosten en kosten die gemaakt dienen te worden voor extra klantondersteuning en crisismanagement.

Advies informatiebeveiliging voor uw organisatie

Goede informatiebeveiliging en het indekken van risico’s zijn geen eenvoudige zaken. Wij adviseren u graag. Deltacom heeft geanticipeerd op de ontwikkelingen rond informatiebeveiliging en beschikt over zowel een ISO 27001 als een NEN 7510 certificering. Voor onze relaties is het van belang om te weten dat ze ook op dit terrein goed ondersteund kunnen worden. Vanzelfsprekend adviseren en helpen wij iedere organisatie die zoekt naar een adequate databeveiliging.Hebt u vragen op dit terrein en wilt u ondersteuning bij passende (beveiligings)maatregelen? Neem dan gerust even contact met ons op”.

Auteur blogartikel: Patrick Hendriks, Deltacom

"Als commercieel directeur van Deltacom ben ik dagelijks in de weer met het vertalen van uitdagingen van bestaande en nieuwe klanten naar werkbare en betaalbare oplossingen. Deltacom is een kantoorautomatiseringsbedrijf dat bestaat uit een hecht team van professionals die allemaal werken vanuit dezelfde instelling: we staan voor volledige ontzorging van onze klanten. Daarbij gaan we een hechte samenwerking aan en werken we aan een langdurige relatie.  Wanneer u onze klant bent, zijn uw ICT-problemen onze problemen. Die lossen we – Before You Know IT – voor u op. Snel, efficiënt, kostenbewust en vaak voor u er erg in hebt. Vanuit onze passie en deskundigheid regelen wij alles rond uw kantoorautomatisering. We komen daarbij met oplossingen die het beste bij u en uw organisatie passen. Dat doen we sinds 1998."

Patrick Hendriks, commercieel directeur
06 51 56 69 89, 
patrick@deltacom.nl