Dankzij een tweede internetverbinding – als back-up – in combinatie met een Draytek router. Als je internetverbinding uitvalt schakelt de Draytek router de diensten automatisch over naar de nog werkende internetverbinding.

Onlangs hadden we helaas een aantal grote internetstoringen in onze regio. Zo werd de kabel van XS4ALL geraakt door een bouwbedrijf en had Ziggo technische problemen. Op het moment van een storing monitoren (zie onderstaande afbeeldingen) we bij Deltacom – in samenwerking met partner Vandenhil.com – het verloop van de storing en (mogelijke) gevolgen voor onze klanten. Zo belden we een relatie om te vragen of ze hinder hadden ondervonden van de internetuitval waarop deze aangaf niets gemerkt te hebben: “Internetstoring? Hier werkt alles gewoon!” De dubbele internetverbinding en Draytek router hadden ervoor gezorgd dat deze klant naadloos kon doorwerken.

Financiële gevolgen
Tegenwoordig zijn bedrijven enorm afhankelijk van een goed werkende internetverbinding. Steeds meer wordt er gewerkt in de Cloud maar ook voor communicatie – zoals e-mail of telefonie – is internet noodzakelijk. Op het moment dat er door een internetstoring uren niet gewerkt kan worden en een bedrijf onbereikbaar is, heeft dit altijd (grote) financiële gevolgen. Zonde, vooral omdat het gemakkelijk voorkomen kan worden.

Ons advies: zorg voor een goede infrastructuur

Wij adviseren onze klanten daarom twee internetverbindingen in combinatie met een Draytek router, die automatisch zorgt naadloos doorwerken via ‘broadband failover’. De investeringskosten hiervan zijn namelijk altijd veel lager dan de gevolgschade van het niet hebben van internet. Om nog maar te zwijgen over de bijkomende frustraties. Bij het kiezen van de tweede internetverbinding is het wel erg belangrijk dat het op een andere infrastructuur draait. Dus stel dat de hoofdverbinding glasvezel is, dan adviseren wij als alternatief een ADSL- of kabelaansluiting. En omgekeerd.

Installatie 

Voor de installatie van goede netwerkstructuren werkt Deltacom samen met Vandenhil.com, specialist op het gebied van internet en telefonie. Door onze krachten te bundelen kunnen we onze klanten namelijk nog beter van dienst zijn. Lees hier over onze samenwerking met Vandenhil.com.

Vrijblijvende afspraak
Wilt u ook voorkomen dat uw bedrijf plat gelegd wordt door een internetstoring?

Neem dan contact op met Rutger de Nooij of Patrick Hendriks:
Rutger de Nooij, directeur, t: 0167 54 22 54, m: 06 42 29 47 46, e: rutger@deltacom.nl
Patrick Hendriks, commercieel directeur, t: 0167 54 22 54, m: 06 51 56 69 89, E: patrick@deltacom.nl

Auteur blogartikel: Rutger de Nooij, Deltacom

"Als directeur van Deltacom adviseer ik bestaande en nieuwe klanten over de beste ICT-oplossingen voor hun organisatie. Deltacom is een kantoorautomatiseringsbedrijf dat bestaat uit een hecht team van professionals die allemaal werken vanuit dezelfde instelling: we staan voor volledige ontzorging van onze klanten. Daarbij gaan we een hechte samenwerking aan en werken we aan een langdurige relatie. Wanneer u onze klant bent, zijn uw ICT-problemen onze problemen. Die lossen we – Before You Know IT – voor u op. Snel, efficiënt, kostenbewust en vaak voor u er erg in hebt. Vanuit onze passie en deskundigheid regelen wij alles rond uw kantoorautomatisering. We komen daarbij met oplossingen die het beste bij u en uw organisatie passen. Dat doen we sinds 1998."

Rutger de Nooij, directeur
06 42 29 47 46,
rutger@deltacom.nl