Het is een vraag die we regelmatig van onze klanten krijgen. Welke printer moeten wij aanschaffen? Deze vraag richt zich dan in hoofdzaak op het merk van de printer. Meteen wordt dan ook de wens uitgesproken om de printkosten zo laag mogelijk te houden.

Het antwoord op dit vraagstuk is lastiger dan het lijkt. Een type of merk noemen kan natuurlijk eenvoudig. Maar veel belangrijker is eerst te weten hoe de werkwijze is binnen het kantoor. En zeker ook of er nog andere wensen en vooral ook behoeften zijn. Is de behoefte alleen printen of moeten er ook scans gemaakt worden voor het digitaal archief of voor verzending naar relaties?

Goede inventarisatie is het halve werk

Een goede inventarisatie is dan ook het eerste waarmee wij als Deltacom beginnen. Wat is de huidige behoefte? En wat de toekomstige? Lopen er op het gebied van printen nog overeenkomsten? (Bijvoorbeeld lease of support). Wat wordt er technisch van de printer verwacht en sluiten die verwachtingen ook aan bij wat echt noodzakelijk is? Hoe ziet de huidige aanschaf van alle supplies er thans uit? (toners, drums en papier).

Antwoord op de meest gestelde vragen

Na de inventarisatie van de huidige werkwijze komen we bij de mogelijkheden. Die sluiten overigens veelal aan op de vragen die bij de meeste klanten leven:

  • Wat zijn de mogelijkheden om te scannen naar CRM of boekhoudpakket?
  • Hoe kan een digitaal archief het beste worden aangelegd of aangevuld?
  • Kunnen we gemakkelijk scannen naar e-mail?
  • Wat zijn de mogelijkheden in het netwerk? Of in de Cloud? Moeten we overgaan naar draadloos printen?
  • Zijn toner, drums en papier in ons voorstel wel of niet inbegrepen?
  • En de meest gestelde vraag: worden we eigenaar na de looptijd van lease of huur? Deze laatste vraag beantwoorden we nu alvast: door de lange technische levensduur van de hardware (minimaal 8 jaar) is overname na afloop van lease of huur standaard mogelijk.

De eerste besparingen

Er is dus enorm veel mogelijk. We geven echter graag advies over wat er noodzakelijk is. En we laten zien waar de besparingen liggen. Twee van deze besparingen zijn overigens meteen al te noemen:

  1. Een afdruk is in verhouding met vijf jaar geleden bijna 50% goedkoper geworden
  2. Hardware is in dezelfde verhouding zo’n 25% goedkoper

Andere besparingen worden veelal bereikt door formaatkeuze, soort printer, centraal of decentraal printen en het feit dat leasen goedkoper is geworden, waardoor de vaste prijs per maand lager is.

Vrijblijvend advies op maat

U ziet dat er vandaag de dag enorm veel mogelijkheden zijn als het gaat om printen. Het realiseren van besparingen is er één van. De grootste besparing wordt bereikt door het exact afstemmen van de mogelijkheden op de werkelijke behoeften van uw organisatie. Als ervaren deskundigen op dit gebied kan Deltacom u helpen. In een vrijblijvend adviesgesprek analyseren wij uw situatie, behoeften en adviseren vervolgens de meeste geschikte printoplossing. Dit is geheel in lijn met onze visie op samenwerken: we gaan voor een relatie op lange termijn en komen met oplossingen die voor uw organisatie werkelijk renderen.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat.

Auteur blogartikel: Patrick Hendriks, Deltacom

"Als commercieel directeur van Deltacom ben ik dagelijks in de weer met het vertalen van uitdagingen van bestaande en nieuwe klanten naar werkbare en betaalbare oplossingen. Deltacom is een kantoorautomatiseringsbedrijf dat bestaat uit een hecht team van professionals die allemaal werken vanuit dezelfde instelling: we staan voor volledige ontzorging van onze klanten. Daarbij gaan we een hechte samenwerking aan en werken we aan een langdurige relatie.  Wanneer u onze klant bent, zijn uw ICT-problemen onze problemen. Die lossen we – Before You Know IT – voor u op. Snel, efficiënt, kostenbewust en vaak voor u er erg in hebt. Vanuit onze passie en deskundigheid regelen wij alles rond uw kantoorautomatisering. We komen daarbij met oplossingen die het beste bij u en uw organisatie passen. Dat doen we sinds 1998."

Patrick Hendriks, commercieel directeur
06 51 56 69 89, 
patrick@deltacom.nl