In ons digitale tijdperk wordt enorm veel data gegenereerd. Een aanzienlijk deel hiervan moet ook worden opgeslagen. Om verlies van waardevolle data voor organisaties te voorkomen, is het toepassen van een degelijk back-up plan essentieel.

Door keer op keer het wiel opnieuw uit te willen vinden, wordt bij het zoeken naar doeltreffende oplossingen niet zelden een overbodige omweg genomen. Dit terwijl het vaak – in plaats van alles zelf te willen ontdekken – efficiënter is om gebruik te maken van vindingen uit het verleden. Een mooi voorbeeld hiervan is de 3-2-1 Back-up Regel, een oude ICT-wijsheid voor het opslaan van back-ups.

Voorkomen beter dan genezen

Moet u bekennen dat u zelden tot nooit een back-up maakt van uw waardevolle bestanden? Dan loopt u het risico dat het zomaar ineens pijnlijk duidelijk wordt waarom back-uppen zo hard nodig is.

Indien u al wel back-ups van uw bestanden maakt, is het belangrijk om te beseffen dat het bewaren van slechts één back-up niet voldoende en zelfs behoorlijk risicovol is. Niet zelden gaat de data op die ene back-up namelijk verloren of raakt de media beschadigd. Door de 3-2-1 Back-up Regel toe te passen, zorgt u ervoor dat u te allen tijde kunt restoren:

“Bewaar altijd DRIE back-ups van je belangrijke data, sla deze back-up op TWEE verschillende media (tape, disk of twee verschillende disk-systemen) op en bewaar de back-ups altijd op minimaal ÉÉN andere locatie dan waar de productiedata zich bevindt (zoals bijvoorbeeld in een cloudomgeving).”

Gemakkelijk te onthouden en snel toe te passen

De 3-2-1 Back-up Regel is gemakkelijk te onthouden en, in tegenstelling tot wat het wellicht in eerste instantie lijkt, snel toe te passen. Voor ieder te volgen stap, doen wij u graag wat ‘Deltacom 3-2-1 tips’ van de hand:

  • DRIE kopieën voor alle bestanden die echt belangrijk zijn

Stel de vraag of de standaard back-up, die vaak door uw ICT-partner gemaakt wordt, veilig genoeg is. Indien u daarnaast ook zelf nog een back-up bewaart, is daarmee de derde kopie al gewaarborgd!

  • TWEE verschillende opslagmediums:

Aan deze vuistregel is over het algemeen relatief gemakkelijk te voldoen. Als eerste opslagmedium kunt u denken aan de harde schijf in uw PC op Laptop. De mogelijkheden voor een tweede medium zijn een CD, USB-stick of online back-up dienst.

  • ÉÉN offsite back-up:

Het kan altijd gebeuren dat back-ups, bijvoorbeeld in geval van een brand, verdwijnen. Het is daarom raadzaam altijd een kopie van uw data op een andere locatie te bewaren. De cloud is hiervoor een interessante mogelijkheid en biedt tal van voordelen; het back-uppen gebeurt op de achtergrond, het is niet nodig de back-ups fysiek te vervoeren naar een andere locatie en bovendien is de data snel te benaderen in het geval van een incident.

Hulp bij veilige back-up

Het deskundige team van Deltacom is volledig op de hoogte van alle mogelijkheden voor het veilig opslaan van uw belangrijke gegevens. Wilt u meer weten over het implementeren en routinematig toepassen van deze handige en snelle methode binnen uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op: T: 0167 – 542254, E: info@deltacom.nl.

Auteur blogartikel: Patrick Hendriks, Deltacom

"Als commercieel directeur van Deltacom ben ik dagelijks in de weer met het vertalen van uitdagingen van bestaande en nieuwe klanten naar werkbare en betaalbare oplossingen. Deltacom is een kantoorautomatiseringsbedrijf dat bestaat uit een hecht team van professionals die allemaal werken vanuit dezelfde instelling: we staan voor volledige ontzorging van onze klanten. Daarbij gaan we een hechte samenwerking aan en werken we aan een langdurige relatie.  Wanneer u onze klant bent, zijn uw ICT-problemen onze problemen. Die lossen we – Before You Know IT – voor u op. Snel, efficiënt, kostenbewust en vaak voor u er erg in hebt. Vanuit onze passie en deskundigheid regelen wij alles rond uw kantoorautomatisering. We komen daarbij met oplossingen die het beste bij u en uw organisatie passen. Dat doen we sinds 1998."

Patrick Hendriks, commercieel directeur
06 51 56 69 89, 
patrick@deltacom.nl