Onderzoek van Microsoft toont aan dat meer dan 90% van alle gevaren op het gebied van informatiebeveiliging veroorzaak worden door 1 bedreiging: Phishing. Phishing – letterlijk vertaald ‘vissen’ of ‘hengelen’ – is een vorm van oplichting waarmee iemand probeert om waardevolle gegevens zoals inlognamen en wachtwoorden van gebruikers te achterhalen. Zodra deze gegevens ‘binnen zijn gehengeld’, kunnen oplichters eenvoudig online binnenkomen bij organisaties.

Phishing aanvallen steeds geraffineerder

De tijd dat Phishing-berichten makkelijk te herkennen zijn, is ver achter ons. Phishing-aanvallen zijn geraffineerd genoeg om getrainde professionals om de tuin te leiden. Bijkomende malafide software is vervolgens in staat om zich om de conventionele anti-virus software heen te manoeuvreren. Om deze strijd te kunnen winnen, is het zaak om een grote stap voorwaarts te maken in beveiliging.

De nieuwe manier van beveiligen door Office365

Deze nieuwe stap heet ‘Intelligent Security Graph’. In het kort: elke keer als er een nieuwe bedreiging op de wereld is gedecteerd, wordt informatie hierover direct gedeeld met het gehele netwerk. Hierdoor ontstaat de beste bron van cybersecurity ter wereld. Deze kennisbron wordt vervolgens door Microsoft ingezet voor de beveiligingstool voor bedrijven en organisaties: ‘Office365 Advanced Threat Protection’.

Office365 Advanced Threat Protection zorgt er onder andere voor dat linkjes en bijlagen in jouw e-mail dubbel gecontroleerd worden. Ook wordt slimme monitoring toegepast, waardoor het systeem leert hoe een organisatie regulier communiceert. Alles wat daar vervolgens onnatuurlijk binnen is, wordt extra in de gaten gehouden en – waar nodig – tegengehouden.

Uw ICT klaar voor de toekomst met Deltacom MS-365

Office365 is – onder andere door tools zoals Advanced Threat Protection – een enorm krachtige oplossing voor de kantoorautomatisering van organisaties.

Goede integratie van Office365 in de bedrijfsvoering van organisaties vereist wel juiste kennis en kunde. Deltacom is voor bedrijven en organisatie dé partner voor implementatie, onderhoud en support van Office365.

Wilt u klaar zijn voor de toekomst?

Wilt u weten hoe de toekomst van ICT eruit komt te zien? En hoe u deze het beste kunt inrichten? Plan dan een afspraak in met Deltacom: 0167 – 54 22 54 of info@deltacom.nl.