Organisaties en bedrijven die via hun websites persoonsgegevens verwerken zijn in Nederland verplicht tot het plaatsen van een zogeheten privacyverklaring (of in het Engels: privacy statement). Zo’n verklaring geeft bezoekers van een website inzicht in de wijze waarop de betreffende organisatie omgaat met persoonsgegevens. Ze zorgt voor transparantie op dit gebied en laat meteen zien dat voldaan wordt aan de wettelijke regels.

Gratis tool

Ondanks de wettelijke verplichting, komen wij veel bedrijven en organisaties tegen zonder privacy verklaring op hun website. En dit begrijpen wij heel goed, want u houdt zich waarschijnlijk liever bezig met het andere zaken. Om u hierbij te helpen, hebben wij een waardevolle tip: er is een gratis en zeer handige tool om op eenvoudige wijze een degelijke privacyverklaring op te stellen die in de meest voorkomende situaties prima voldoet.

Eenvoudig opstellen

Op veiliginternetten.nl/privacyverklaring vindt u een Privacyverklaring Generator. Deze werkt eenvoudig: na het invullen van uw organisatienaam worden acht vragen gesteld. Daarbij geeft u aan welke persoonsgegevens worden verzameld en met welk doel deze worden verwerkt (dat kan bijvoorbeeld voor het versturen van een factuur). U geeft aan hoelang de gegevens worden bewaard en of deze ook aan derden worden verstrekt (bijvoorbeeld in geval van uw bedrijfsadministratie die door uw accountant wordt gedaan).

Automatisch gegenereerd

Na het invullen van de vragen wordt automatisch de privacyverklaring gegenereerd. Voor de meeste ondernemingen of organisaties is deze voldoende. Bij specifiek gebruik van persoonsgegevens is het beter om aanvullend juridisch advies in te winnen. Overigens treft u onder het thema ‘zakelijk’ op veiliginternetten.nl meer informatie en diverse handige tips en tricks aan.

Advies of ondersteuning nodig voor uw informatiebeveiliging

“Hebt u behoefte aan ondersteuning op het gebied van informatiebeveiliging, dan kan Deltacom u uitstekend helpen. We hebben geanticipeerd op de ontwikkelingen rondom dit complexe thema en beschikken over zowel een ISO 27001 als een NEN 7510 certificering. Het is voor onze relaties van belang dat ze weten dat ze door Deltacom op dit terrein goed geholpen worden. Hebt u vragen of wilt u ondersteuning bij passende (beveiligings)maatregelen? Neem dan gerust even contact met ons op”.

Auteur blogartikel: Patrick Hendriks, Deltacom

"Als commercieel directeur van Deltacom ben ik dagelijks in de weer met het vertalen van uitdagingen van bestaande en nieuwe klanten naar werkbare en betaalbare oplossingen. Deltacom is een kantoorautomatiseringsbedrijf dat bestaat uit een hecht team van professionals die allemaal werken vanuit dezelfde instelling: we staan voor volledige ontzorging van onze klanten. Daarbij gaan we een hechte samenwerking aan en werken we aan een langdurige relatie.  Wanneer u onze klant bent, zijn uw ICT-problemen onze problemen. Die lossen we – Before You Know IT – voor u op. Snel, efficiënt, kostenbewust en vaak voor u er erg in hebt. Vanuit onze passie en deskundigheid regelen wij alles rond uw kantoorautomatisering. We komen daarbij met oplossingen die het beste bij u en uw organisatie passen. Dat doen we sinds 1998."

Patrick Hendriks, commercieel directeur
06 51 56 69 89, 
patrick@deltacom.nl