Laatst belde een klant van ons op met de vraag: “Alle programma’s en documenten die wij gebruiken komen tegenwoordig uit de cloud. Waarom hebben wij eigenlijk nog jullie desktop-cloudoplossing nodig?”

Een goede vraag, waar wij gelukkig ook een goed en helder antwoord op hebben!

Lokaal werken zonder desktop-cloudoplossing: grote beveiligingsrisico’s

In de situatie zonder desktop-cloudoplossing werkt u lokaal met e-mail via Office365, worden bestanden opgeslagen in de cloud (vb. Onedrive) en lokaal op uw harde schijf. Word, Excel en Outlook zijn ook lokaal geïnstalleerd. Meerdere gebruikers beschikken over een PC of laptop met Windows en maken verbinding met internet. Er is in het netwerk geen lokale server (meer) beschikbaar en alle software komt uit de cloud.

In dit scenario, moet u zich afvragen hoe u de veiligheid van informatie beheerst. Uw gebruikers kunnen immers overal bestanden downloaden en synchroniseren en ze kunnen altijd en overal hun applicaties uit de cloud benaderen. Dit is natuurlijk heel handig; als dit echter niet vanuit een gecentraliseerde omgeving gedaan wordt, kan het ook niet centraal beveiligd worden.

Het systeem is daardoor net zo kwetsbaar als de zwakste schakel. Het klikken op één verkeerde link in een e-mail door één gebruiker (vb. ransomware), kan ervoor zorgen dat alle gebruikers dagenlang platliggen in afwachting van herstel door back-ups.

Deltacom-Cloud.nl: Integrale veiligheid

In de situatie met Deltacom-Cloud.nl werkt u online vanuit een gecentraliseerde en optimaal beveiligde omgeving die in beheer is van Deltacom. Uw complete kantoorautomatiseringsomgeving en de werkplekken – inclusief desktop, e-mail, programma’s en bestanden – bevinden zich op 1 plek en wordt integraal beveiligd. Uw applicaties worden zo ingericht dat ze alleen via de cloudomgeving van Deltacom te bereiken zijn. Zo heeft u te allen tijde zicht op alle processen en kunt u ook ingrijpen mocht dat nodig zijn.

Deltacom-Cloud.nl is optimaal ingericht om ongewenste indringers tegen te houden. Onze systeembeheerders en beveiligingsexperts beschikken over alle tools, middelen en certificeringen (ISO 27001 en NEN 7510) om maximale veiligheid voor uw werkplek te garanderen.

Onder andere door webfiltering, monitoring, auditing, back-up, e-mailbeveiliging, anti-malware en antivirus zorgen wij ervoor dat u altijd zonder problemen kunt werken. Door middel van continue controle via rechtenbeheer, 2-factor authenticatie en IP-checks hebben alleen u en uw medewerkers toegang tot uw werkomgeving. Via frequente training en advies zorgen we er vervolgens voor dat uw organisatie te allen tijde up-to-date en ‘in control’ blijft op het gebied van cybersecurity.

Speelt u ook met vragen over uw clouddiensten?

Onze klant was blij met onze uitleg en vond het fijn om te horen dat onze cloudoplossing zorgt voor continue veiligheid.

Speelt u ook met vragen over de clouddiensten die u afneemt? Bent u benieuwd hoe Deltacom-Cloud.nl kan werken voor uw organisatie?

Neem dan contact op met Rutger de Nooij of Patrick Hendriks voor een vrijblijvend adviesgesprek:
Rutger de Nooij, directeur, t: 0167 54 22 54, m: 06 42 29 47 46, e: rutger@deltacom.nl
Patrick Hendriks, commercieel directeur, t: 0167 54 22 54, m: 06 51 56 69 89, E: patrick@deltacom.nl

 

Auteur blogartikel: Rutger de Nooij, Deltacom

"Als directeur van Deltacom adviseer ik bestaande en nieuwe klanten over de beste ICT-oplossingen voor hun organisatie. Deltacom is een kantoorautomatiseringsbedrijf dat bestaat uit een hecht team van professionals die allemaal werken vanuit dezelfde instelling: we staan voor volledige ontzorging van onze klanten. Daarbij gaan we een hechte samenwerking aan en werken we aan een langdurige relatie. Wanneer u onze klant bent, zijn uw ICT-problemen onze problemen. Die lossen we – Before You Know IT – voor u op. Snel, efficiënt, kostenbewust en vaak voor u er erg in hebt. Vanuit onze passie en deskundigheid regelen wij alles rond uw kantoorautomatisering. We komen daarbij met oplossingen die het beste bij u en uw organisatie passen. Dat doen we sinds 1998."

Rutger de Nooij, directeur
06 42 29 47 46,
rutger@deltacom.nl