“Uitstekend dat je morgen langs komt, dan kunnen we het meteen ook even over die Cloud hebben. Daarover horen we de laatste tijd zo vaak en ik heb daar toch wel wat vragen over”. Ik deed een belletje naar een goede klant van ons en maakte een afspraak om eens bij te praten. Het gaat goed met zijn bedrijf. Vooral het laatste jaar zit de groei er stevig in. In het gesprek gaf hij aan dat ik hem voor was, hij had namelijk juist bedacht me eens te bellen. De kantoorautomatisering in zijn bedrijf had jarenlang goed en stabiel gedraaid, maar was aan vervanging toe. Hij had vragen over de beste oplossing.

Angst voor het onbekende

“Over werken in de Cloud hoor ik steeds meer. Ik heb daaruit begrepen dat de software dan niet meer op onze eigen computers staat en dat we dan ook geen eigen server meer zouden hebben. Dat lijkt me toch een eng idee. Gaat dat überhaupt met de gespecialiseerde software die wij gebruiken?”, zo vroeg hij zich af.

Ik legde in het kort de voordelen uit. Voortaan zou alle data beschikbaar zijn op elke pc, tablet of zelfs smartphone. Er zou geen beperking meer zijn van het werken op één locatie. Overal waar internet beschikbaar is, kan worden gewerkt. Altijd met de meest recente software en – zeker niet onbelangrijk – in een enorm beveiligde omgeving. Beveiligd tegen hackers, inbraak, brand en stroomstoringen. En ook heel belangrijk: met altijd een goede back-up van alle data.

De hamvraag

Dat bleek geruststellend. En vervolgens kwam dan toch weer de meest gestelde vraag over de Cloud. “Is Werken in de Cloud voor ons kostenbesparend?”. In vogelvlucht noemde ik een aantal voordelen: er hoeft niet geïnvesteerd te worden in nieuwe servers en bijhorende software. Het onderhoud wordt volledig door ons gedaan. Het zorgt ook voor flexibiliteit. Bij uitbreiding, maar ook bij krimp, worden de kosten per maand aangepast.

Tool kostenberekening Werken in de Cloud

Of Werken in de Cloud kostenbesparend is, hangt uiteindelijk van veel factoren af. Speciaal hiervoor hebben wij een Tool ontwikkeld waarmee wij kunnen berekenen of en hoeveel er op termijn bespaard kan worden met Cloudoplossingen. Daarbij worden alle relevante factoren meegenomen.

Voor de klant viel de kostenberekening positief uit. Op termijn was er absoluut sprake van besparing. En nog een belangrijk aspect: dit kon zonder investeringen. “Dat komt dan heel goed uit, want we zitten echt niet te wachten op nieuwe investeringen. Die moeten we in deze groeifase al volop doen”, zo was de reactie.

Volledig werkende demo-omgeving

De overschakeling naar Werken in de Cloud is vervolgens soepel gegaan. Zoals bij alle migraties naar de Cloud hebben wij eerst een volledig werkende demo-omgeving opgezet die de klant – inclusief zijn specialistische software – nauwgezet kan testen. Pas nadat alles perfect werkte hebben we de omgeving in het weekend overgezet, waardoor op maandagochtend alle medewerkers probleemloos konden doorwerken.

Advies Werken in de Cloud

Net als bij deze klant, bekijken wij ook graag vrijblijvend voor uw organisatie welke voordelen het werken in de Cloud brengt en berekenen of dit voor u kostenbesparend zal zijn. Met onze ervaring en uitgebreide kennis kunnen wij u uitstekend adviseren en zo de efficiency en flexibiliteit van uw organisatie verbeteren. Met de Cloudoplossingen van Deltacom geniet u van een hoog serviceniveau en kunt u zonder zorgen stabiel werken. Neem gerust even contact met ons op.

Auteur blogartikel: Rutger de Nooij, Deltacom

"Als directeur van Deltacom adviseer ik bestaande en nieuwe klanten over de beste ICT-oplossingen voor hun organisatie. Deltacom is een kantoorautomatiseringsbedrijf dat bestaat uit een hecht team van professionals die allemaal werken vanuit dezelfde instelling: we staan voor volledige ontzorging van onze klanten. Daarbij gaan we een hechte samenwerking aan en werken we aan een langdurige relatie. Wanneer u onze klant bent, zijn uw ICT-problemen onze problemen. Die lossen we – Before You Know IT – voor u op. Snel, efficiënt, kostenbewust en vaak voor u er erg in hebt. Vanuit onze passie en deskundigheid regelen wij alles rond uw kantoorautomatisering. We komen daarbij met oplossingen die het beste bij u en uw organisatie passen. Dat doen we sinds 1998."

Rutger de Nooij, directeur
06 42 29 47 46,
rutger@deltacom.nl