U staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar elke organisatie maakt – direct of indirect – tegenwoordig gebruik van de diensten van een datacenter. ICT oplossingen worden in toenemende mate in de Cloud aangeboden. Van e-mail en back-ups tot apps, webshops en volledige kantoorautomatisering: alles komt tegenwoordig uit het datacenter. De rol van het datacenter voor uw ICT is daarom cruciaal. Belangrijk voor uw organisatie is daarom de vraag: hoe zorgt een datacenter ervoor dat u probleemloos en goed beveiligd kunt blijven werken?

Van hotelkluisje naar bankkluis
Dagelijks maken wij intensief gebruik van ICT. We zijn hier inmiddels net zo afhankelijk van geworden als van het elektriciteitsnetwerk. Er is daardoor grote behoefte aan stabiliteit en betrouwbaarheid. Maar ook aan veiligheid. U wilt uiteraard niet dat uw bestanden in handen komen van de verkeerde mensen. Bij aanvang van het werken in de Cloud vormen deze behoeften de grootste aandachtspunten en hebben mensen angst dat zaken fout gaan. Hoewel deze angst begrijpelijk is vanwege het onbekende, is deze angst niet reëel. Doordat datacenters en samenwerkende kantoorautomatiseerders de huisvesting van ICT centraliseren, is het mogelijk om beveiliging veel effectiever en efficiënter in te richten. Uw ICT gaat van het beveiligingsniveau van een eenvoudig hotelkluisje naar een geavanceerde bankkluis.

Geen zorgen om stroomuitval, inbraak of brand
Deze schaalvoordelen werken niet alleen voor beveiliging tegen hackers. Zo hebben datacenters betere beveiliging tegen inbraak en zowel preventieve als reactieve oplossingen voor brand. En bij stroomuitval beschikt een datacenter over een eigen alternatieve stroomvoorziening. Steeds meer bedrijven stoppen om die reden met het beheer van een eigen serverruimte en verhuizen naar een datacenter. Dit is niet alleen veel veiliger en betrouwbaarder, maar ook – vanwege diverse schaalvoordelen – een stuk goedkoper.

24/7/365
De allergrootste kracht van een datacenter is dat het zich volledig kan richten op één doel: het creëren van een optimale omgeving voor de huisvesting van ICT voorzieningen. Alles draait om het realiseren van perfecte beschikbaarheid voor klanten: 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar.

Groot aantal datacenters
Nederland is een echt datacenter-land. Het telt er momenteel maar liefst 207. De Randstad heeft hierbij de hoogste concentratie, maar ook in de periferie bevinden zich er ettelijke. Op datacentrumgids.nl vindt u het complete overzicht en kunt u zien of er zich ook in uw buurt een dergelijk datacenter bevindt.

Voor klanten en relaties van Deltacom is het belangrijk om te weten dat Deltacom al haar Clouddiensten in eigen beheer regelt vanuit datacenter Nedzone in Steenbergen. Dit betekent dat Deltacom niet afhankelijk is van derden en ook op het gebied van dataopslag optimale kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid kan bieden.

Wilt u eens zien over welke voorzieningen datacenter Nedzone beschikt om uw data optimaal te beschermen? Dan nodigen wij u graag uit voor een rondleiding.

Beelden van datacenter Nedzone

Auteur blogartikel: Patrick Hendriks, Deltacom

"Als commercieel directeur van Deltacom ben ik dagelijks in de weer met het vertalen van uitdagingen van bestaande en nieuwe klanten naar werkbare en betaalbare oplossingen. Deltacom is een kantoorautomatiseringsbedrijf dat bestaat uit een hecht team van professionals die allemaal werken vanuit dezelfde instelling: we staan voor volledige ontzorging van onze klanten. Daarbij gaan we een hechte samenwerking aan en werken we aan een langdurige relatie.  Wanneer u onze klant bent, zijn uw ICT-problemen onze problemen. Die lossen we – Before You Know IT – voor u op. Snel, efficiënt, kostenbewust en vaak voor u er erg in hebt. Vanuit onze passie en deskundigheid regelen wij alles rond uw kantoorautomatisering. We komen daarbij met oplossingen die het beste bij u en uw organisatie passen. Dat doen we sinds 1998."

Patrick Hendriks, commercieel directeur
06 51 56 69 89, 
patrick@deltacom.nl