Waarschijnlijk gebeurde eind mei bij u hetzelfde als bij mij: uw e-mailbox werd overladen met alles omtrent de nieuwe privacywetgeving (AVG). Goedbedoelde adviesberichten, aanvragen om opnieuw aan te melden voor nieuwsbrieven en verzoeken van leveranciers voor het tekenen verwerkersovereenkomsten. Nu het eerste stof gedaald is en de stress ervan af is, is het zaak om de balans op te maken en verder te kijken.

Niet alleen nodig om aan de regeltjes te voldoen

Voor velen zijn alle inspanningen omtrent de AVG vooral bedoeld geweest om aan de nieuwe regeltjes omtrent privacy te voldoen. Er werden veel spookverhalen verteld en in onze beleving was en is er sprake van bangmakerij met verhalen over onder andere hele hoge boetes. De nieuwe privacywetgeving is echter slechts een onderdeel van een breder en veel belangrijker onderwerp: cybersecurity. Uw aandacht hiervoor is van cruciaal belang: ook u wilt toch dat uw business altijd op de juiste manier blijft doordraaien? En dat onbevoegden niet bij uw waardevolle documenten kunnen komen?

Ervoor zorgen dat u altijd kunt blijven doorwerken

Eén van de drie peilers van cybersecurity – naast integriteit en vertrouwelijkheid – is beschikbaarheid. Doen uw systemen het een paar uur niet door bijvoorbeeld een virus? In zo’n situatie zitten u en uw medewerkers met de armen over elkaar en is de productiviteit gedaald naar nul. In de tussentijd lopen loonkosten en productieverlies door. De eventuele gevolgschade kan daarbij nog groter zijn.

Het is voor uw organisatie dus essentieel dat:

  1. U te allen tijde op internet kunt
  2. dat u frequent back-ups maakt die ervoor zorgen dat de continuïteit van uw organisatie niet in gevaar komt als uw bedrijf slachtoffer is van bijvoorbeeld ‘ransomware’ of ‘cryptoware’
  3. Dat u maatregelen neemt tegen de bedreiging voor uw ICT door kwaadwillende software. U heeft dus een goede virusscanner en een correct werkende firewall nodig.

De Deltacom Cybersecurity checklist

Om u te helpen in kaart te brengen wat u moet doen om cybersecurity binnen uw organisatie naar het gewenste niveau te brengen, hebben wij De Deltacom Cybersecurity Checklist opgesteld. Als u de onderwerpen die op deze lijst staan geregeld heeft, kunt u ervan uitgaan dat u uw zaakjes goed voor elkaar heeft. Als u gebruik maakt van onze diensten voor kantoorautomatisering uit de cloud (Deltacom-Cloud.nl) dan is het merendeel van de checklist overigens al afgedekt.

Vraag hier de Deltacom Cybersecurity Checklist kosteloos aan

Kosteloos adviesgesprek

Wilt u cybersecurity binnen uw organisatie naar het gewenste niveau tillen, maar weet u niet goed waar te beginnen? Ik geef u graag kosteloos en vrijblijvend advies. Plan een adviesgesprek in via rutger@deltacom.nl, 06 42 29 47 46 of 0167 54 22 54.

Auteur blogartikel: Rutger de Nooij, Deltacom

"Als directeur van Deltacom adviseer ik bestaande en nieuwe klanten over de beste ICT-oplossingen voor hun organisatie. Deltacom is een kantoorautomatiseringsbedrijf dat bestaat uit een hecht team van professionals die allemaal werken vanuit dezelfde instelling: we staan voor volledige ontzorging van onze klanten. Daarbij gaan we een hechte samenwerking aan en werken we aan een langdurige relatie. Wanneer u onze klant bent, zijn uw ICT-problemen onze problemen. Die lossen we – Before You Know IT – voor u op. Snel, efficiënt, kostenbewust en vaak voor u er erg in hebt. Vanuit onze passie en deskundigheid regelen wij alles rond uw kantoorautomatisering. We komen daarbij met oplossingen die het beste bij u en uw organisatie passen. Dat doen we sinds 1998."

Rutger de Nooij, directeur
06 42 29 47 46,
rutger@deltacom.nl