De komst van het internet heeft voor enorme veranderingen gezorgd. We zouden niet meer zonder kunnen en de gebruiksmogelijkheden groeien met de dag. Clouddiensten bepalen de nieuwe manier van werken. Flexibiliteit, locatie ongebonden kunnen werken, kostenbesparing en integrale beveiliging zijn hier de sleutelbegrippen. U doet er goed aan om een nieuwe afkorting aan uw lijstje toe te voegen: XAAS. De afkorting van nu en de toekomst.

XAAS: “X” (Everything) as a service

De enorme veranderingen op het terrein van ICT hebben de manier van werken binnen organisaties een ware boost gegeven. Niet langer wordt geïnvesteerd in eigen soft- en hardware, maar er wordt gebruik gemaakt van faciliteiten op dit gebied vanuit de Cloud en dat biedt voor de meeste organisaties grote voordelen. Er hoeft slechts te worden betaald voor het daadwerkelijk gebruik van ICT producten en diensten. Onderhoud en vervanging wordt door de aanbieder geregeld.

Voorbeelden hiervan zijn Software as a Service (SAAS) – zoals Office 365 – en Communication as a Service (CAAS), met Voice over IP (VOIP) als toepassing. Een ander voorbeeld is Printing as a Service (PAAS), waarbij u slechts betaalt voor de werkelijke prints die worden gemaakt. Uw organisatie komt uiteindelijk vanzelf tot een volledige bediening vanuit de Cloud: X (Everything) as a Service (XAAS).

Voordelen XAAS

De processen binnen uw kantooromgeving worden met XAAS dus geheel via de Cloud geregeld.  De voordelen zijn evident:

  • Uw investeringen blijven beperkt tot die zaken die werkelijk nodig zijn
  • Tijd- en kostenrovend onderhoud behoort tot het verleden
  • U werkt altijd met de laatste versies software en bent up-to-date
  • U kunt werken op elke plek waar internet voorhanden is
  • Samen met anderen uit uw organisatie of netwerk aan dezelfde bestanden werken is mogelijk
  • U bent flexibel bij uitbreidingen of inkrimpingen en kunt steeds afstemmen naar behoefte
  • En heel belangrijk: beveiliging en back-up zijn bij betrouwbare aanbieders uitstekend geregeld

Zijn er dan geen nadelen?

Voor de meeste organisaties niet. Zij zullen slechts van de genoemde voordelen kunnen genieten. Er zijn echter uitzonderingen: vooral voor bedrijven die te maken hebben met zeer specifieke en complexe bedrijfsprocessen. Deze kunnen vaak in eigen beheer beter functioneren. Of organisaties die werken op plaatsen waar slechts beperkte toegang is tot het internet. En er zijn organisaties die een dermate grote omvang hebben dat kantoorautomatisering interessanter via eigen interne systemen geregeld kan worden.

Ons advies voor Clouddiensten

Het moment waarin alles omtrent kantoorautomatisering volledig via de Cloud wordt georganiseerd ligt in de toekomst, maar is zeker niet ondenkbaar. Anno nu zijn diverse Clouddiensten – zoals Deltacom-Cloud.nl en Printing as a Service – voor steeds meer organisaties de beste optie. Deltacom heeft grote kennis en ervaring op het gebied van het werken in de Cloud. We gaan graag met u in gesprek en onderzoeken vrijblijvend welke (Cloud)oplossingen voor u het meest geschikt zijn. Daarnaast volgen we alle ontwikkelingen op de voet en passen onze dienstverlening hierop aan. Met als doel om onze klanten altijd de juiste oplossing voor hun kantoorautomatisering te bieden. Nu en in de toekomst.

Auteur blogartikel: Rutger de Nooij, Deltacom

"Als directeur van Deltacom adviseer ik bestaande en nieuwe klanten over de beste ICT-oplossingen voor hun organisatie. Deltacom is een kantoorautomatiseringsbedrijf dat bestaat uit een hecht team van professionals die allemaal werken vanuit dezelfde instelling: we staan voor volledige ontzorging van onze klanten. Daarbij gaan we een hechte samenwerking aan en werken we aan een langdurige relatie. Wanneer u onze klant bent, zijn uw ICT-problemen onze problemen. Die lossen we – Before You Know IT – voor u op. Snel, efficiënt, kostenbewust en vaak voor u er erg in hebt. Vanuit onze passie en deskundigheid regelen wij alles rond uw kantoorautomatisering. We komen daarbij met oplossingen die het beste bij u en uw organisatie passen. Dat doen we sinds 1998."

Rutger de Nooij, directeur
06 42 29 47 46,
rutger@deltacom.nl