Office365 – geboren in 2011 als de laatste Office-telg van moeder Microsoft – is afgelopen jaren uitgegroeid tot de meest gebruikte versie voor de alom bekende applicaties Word, Excel, Outlook en PowerPoint. Anno nu staat Office365 voor veel meer.

Kinderziektes zijn opgelost

In de eerste jaren na lancering was Office365 nog duidelijk niet volgroeid. Zo was het vaak traag en ondervonden gebruikers vervelende synchronisatieproblemen met OneDrive en SharePoint. En nog belangrijk: op het gebied van informatiebeveiliging waren er diverse uitdagingen.

Inmiddels kunnen we concluderen dat Office365 echt volwassen is geworden.

Optimale gegevensbescherming en informatiebeveiliging

Binnen de huidige versie van Office365, is informatiebeveiliging op het niveau waar het moet zijn. Het is nu mogelijk om beveiliging op bestandsniveau in te richten, waardoor derden niets met uw data en bestanden kunnen als deze – op wat voor manier dan ook – buiten uw organisatie terecht komen.

Met de juiste kennis, implementatie en uitvoering kan Office365 een integraal onderdeel worden binnen de kantoorautomatisering en bedrijfsvoering van organisaties.

Integrale rol Office365: nieuwe wijze van werken én denken

De verwachting is dat binnen nu en 3 jaar 60% van alle bedrijven volledig in de cloud zal werken, omdat dit significante concurrentievoordelen oplevert. Office365 kan hierbij een belangrijke rol spelen.

Juiste integratie van Office365 in de bedrijfsvoering van organisaties vereist wel een nieuwe wijze van werken én denken.

Wilt u klaar zijn voor de toekomst? Bel Deltacom!

Wilt u weten hoe de toekomst van ICT eruit komt te zien? En hoe u deze het beste kunt inrichten? Plan dan een afspraak in met Deltacom: 0167 – 54 22 54 of info@deltacom.nl.