De meest recente versie van Microsoft Office – het softwarepakket met o.a. Word, Excel en PowerPoint – wordt vanuit de Cloud aangeboden en biedt diverse voordelen. Vooral kleine en middelgrote organisaties zullen deze verwelkomen, maar ook voor grotere organisaties kan een overstap aantrekkelijk zijn.

Office 365 houdt in dat u niet langer alle Office-software op eigen computers of servers heeft staan, maar overal waar internet beschikbaar is kunt inloggen en verbinding krijgt met deze software en met alle bestanden die u en uw collega’s hebben gemaakt of zelfs aan het maken zijn. Office 365 is daardoor de nieuwe manier van werken binnen de kantooromgeving en biedt zeer interessante mogelijkheden. Het beheer en onderhoud van Office 365 ligt geheel in handen van Microsoft, dus ook dat is een zorg minder.

Wij geven 7 redenen om over te stappen naar Office 365.

1 Overal beschikbaar

Bent u op een plaats waar u beschikking hebt over internet? Dan logt u eenvoudig in en kunt ter plekke uw taken doen. Dat geldt niet alleen voor u, maar voor alle teamleden binnen uw organisatie die het recht tot toegang hebben gekregen. Heeft u minder toegang tot internet? Ook dan kunt u zorgeloos werken: zie onderstaande reden ‘7 Flexibel in te richten’.

2 Geen eigen email-server meer nodig

Met Office 365 beschikt u over een e-mailserver in de Cloud met gedeelde agenda’s, contactpersonen en taken. U kunt uw eigen mailserver dus opruimen, inclusief de bijbehorende kosten.

3 Eenvoudig samenwerken

Office 365 maakt het mogelijk om met meerdere personen tegelijkertijd aan eenzelfde project of bestand te werken. Dit kan met interne medewerkers, maar ook met externen. Zo realiseert u een optimale samenwerking.

4 Altijd beschikbaar

Microsoft garandeert een 99.9% beschikbaarheid van uw IT-omgeving. Dat betekent dat u en uw collega’s altijd aan de slag kunnen. Het onderhoud wordt op zaterdagnachten gedaan. Zelfs dan zijn de bestanden beschikbaar, echter in de read-only mode.

5 Kostenbesparend

Door dat geen investering nodig is in eigen software (inclusief updates) en in hardware (vb. servers) werkt Office 365 in de regel kostenbesparend.

6 Altijd up-to-date

Microsoft zorgt zelf voor alle updates. Dat betekent dat u altijd beschikt over de nieuwste software en de mogelijkheden die deze biedt. Op het gebied van beveiliging zorgt Microsoft ervoor dat uw pakket allen tijde optimaal beschermd is.

7 Flexibel in te richten

Niet al uw teamleden hebben de volledige software van Office 365 nodig. U kunt zelf bepalen wie welke software kan gebruiken, deze exact afstemmen op uw behoeften en zo de kosten limiteren. Wanneer u dat wenst kunt u ook een mix maken tussen Cloud en lokale installatie(s). Zo kunnen teamleden met minder internettoegang altijd door blijven werken.

Advies over Office 365 voor uw organisatie

“Deltacom heeft ruime ervaring met office 365 en het werken in de Cloud. We kunnen u vrijblijvend een advies geven over de mogelijkheden die dit voor uw organisatie biedt. Neem gerust even contact met ons op.”

Auteur blogartikel: Rutger de Nooij, Deltacom

"Als directeur van Deltacom adviseer ik bestaande en nieuwe klanten over de beste ICT-oplossingen voor hun organisatie. Deltacom is een kantoorautomatiseringsbedrijf dat bestaat uit een hecht team van professionals die allemaal werken vanuit dezelfde instelling: we staan voor volledige ontzorging van onze klanten. Daarbij gaan we een hechte samenwerking aan en werken we aan een langdurige relatie. Wanneer u onze klant bent, zijn uw ICT-problemen onze problemen. Die lossen we – Before You Know IT – voor u op. Snel, efficiënt, kostenbewust en vaak voor u er erg in hebt. Vanuit onze passie en deskundigheid regelen wij alles rond uw kantoorautomatisering. We komen daarbij met oplossingen die het beste bij u en uw organisatie passen. Dat doen we sinds 1998."

Rutger de Nooij, directeur
06 42 29 47 46,
rutger@deltacom.nl