Zeer recentelijk bezocht ik een goede relatie die me vol trots vertelde over de maatregelen die binnen zijn organisatie waren genomen naar aanleiding van de Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG). Ik moet zeggen, dat ik best onder de indruk was. Elke dag opnieuw zie ik bij veel bedrijven dat er echt nog veel moet worden verbeterd, maar mijn relatie had het toch al goed voor elkaar. Na een gemeend compliment, kreeg ik de vraag of er nog zaken waren die over het hoofd waren gezien. En ja, ik wist er helaas een, die ik eveneens dagelijks in de praktijk tegenkom. Gewoon omdat daar – begrijpelijk wel – niet aan wordt gedacht: de printers.

60% van de klantinformatie in zakelijke documenten

In het bedrijf heeft mijn relatie een moderne printer, één met veel functies en mogelijkheden, een ware multifunctional. Een dergelijke multifunctionele printer (MFP) bewaart alle data van geprinte documenten op de harde schijf. En als u nu weet dat meer dan 60% van de klantinformatie is opgeslagen in zakelijke documenten, begrijpt u meteen het risico. Exact om deze reden moet een dergelijk systeem op dezelfde manier worden beveiligd als ieder ander IT-systeem.

Uitstekende databescherming

Mijn relatie wilde graag van me weten wat ik op dit gebied adviseer. Hij weet dat ons bedrijf nauw samenwerkt met Toshiba en ik kon meteen vertellen waarom. Los van de uitstekende kwaliteit die hun systemen bieden is Toshiba marktleider in informatietechnologie. Databescherming staat daarbij hoog in het vaandel. Hun e-BRIDGE systemen worden beschermd tegen cyberaanvallen. Via het SSL protocol worden databestanden voorzien van encryptie en dat beschermt alle data die van en naar de MFP gaat.

Encryptie

Al sinds 2012 rust Toshiba zijn systemen uit met een beveiligde harde schijf die via encryptie data versleuteld de bedrijfsprocessen in stuurt. Ook wordt steeds na aanpassing van een document een digitale handtekening toegevoegd, zodat meteen duidelijk is wie het laatst aan een document heeft gewerkt. Daarnaast bezit de harde schijf een veilig authenticatie systeem. De data op deze schijf blijft dus beschermd wanneer deze in handen valt van een ongeautoriseerd persoon.

Optioneel: Data overschrijving

Tot slot is er een optionele ‘Data Overwrite Kit’. Die alle data op de harde schijf automatisch vijf maal overschrijft en compleet verwijderd na het printen, scannen, kopiëren of faxen. Hierdoor is er de verzekering dat data niet langer permanent bewaard wordt op de harde schijf.

En nog meer

Ik kan over deze Toshibasystemen nog veel meer vertellen. Over het Common Criteria Evaluated Assurance Niveau 3 bijvoorbeeld – EAL 3, over ISO/IEC15408 en IEEE 2600.01 standaarden. Nu zat mijn relatie daar even niet op te wachten. Hij zegt vertrouwen te hebben in onze expertise. Of ik eens voor hem wilde uitzoeken wat een vervanging van de huidige MFP gaat betekenen. En dat doe ik natuurlijk met plezier.

Wilt u meer weten over het AVG-proof maken van uw printoplossing?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op: T: 0167-542254, E: info@deltacom.nl.

Auteur blogartikel: Patrick Hendriks, Deltacom

"Als commercieel directeur van Deltacom ben ik dagelijks in de weer met het vertalen van uitdagingen van bestaande en nieuwe klanten naar werkbare en betaalbare oplossingen. Deltacom is een kantoorautomatiseringsbedrijf dat bestaat uit een hecht team van professionals die allemaal werken vanuit dezelfde instelling: we staan voor volledige ontzorging van onze klanten. Daarbij gaan we een hechte samenwerking aan en werken we aan een langdurige relatie.  Wanneer u onze klant bent, zijn uw ICT-problemen onze problemen. Die lossen we – Before You Know IT – voor u op. Snel, efficiënt, kostenbewust en vaak voor u er erg in hebt. Vanuit onze passie en deskundigheid regelen wij alles rond uw kantoorautomatisering. We komen daarbij met oplossingen die het beste bij u en uw organisatie passen. Dat doen we sinds 1998."

Patrick Hendriks, commercieel directeur
06 51 56 69 89, 
patrick@deltacom.nl